Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αμερικανός κατηγορείται ότι προσπάθησε να ενταχθεί στην αλ Σαμπάαμπ της Σομαλίας

ΗΠΑ: Αμερικανός κατηγορείται ότι προσπάθησε να ενταχθεί στην αλ Σαμπάαμπ της Σομαλίας

Ένας αμερικανός πολίτης που ζει στην Αίγυπτο κατηγορείται πως προσπάθησε να ενταχθεί στην αλ-Σαμπάαμπ της Σομαλίας, μια οργάνωση με σχέσεις συνεργασίας με παρακλάδια της Αλ-Κάιντα.

Αμερικανός πολίτης  που ζει στην Αίγυπτο κατηγορείται από ομοσπονδιακό δικαστήριο πως προσπάθησε να ενταχθεί στην τρομοκρατική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ και να συμμετάσχει σε τζιχάντ κατά της Αμερικής και των συμμάχων της μετά την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Ο Καρέμ Νάσρ , 23 ετών, από το Λόρενσβιλ του New Jersey, συνελήφθη από πράκτορες του FBI στις 14 Δεκεμβρίου αφού πέταξε από την Αίγυπτο στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, σχεδίαζε να συναντηθεί με μέλη της al-Shabaab πριν ταξιδέψει για να εκπαιδευτεί στη Σομαλία, όπου εδρεύει η τρομοκρατική οργάνωση.

Ουσιαστικά μιλούσε με πληροφοριοδότη του FBI για το πως μπορεί να ενταχθεί στην Αλ-Σαμπάαμπ, μια λεπτή ισορροπία μεταξύ εγκλήματος και παγίδευσης στις ΗΠΑ

Ο Νασρ επέστρεψε χθες στις ΗΠΑ και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στο Μανχάταν. Κατηγορείται για απόπειρα παροχής υλικής υποστήριξης σε χαρακτηρισμένη ξένη τρομοκρατική οργάνωση. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών σε περίπτωση καταδίκης.

Ο στρατολόγος που ήταν πληροφοριοδότης του FBI

Ο Νασρ, επίσης γνωστός ως Γκαρίμπ Αλ-Μουχατζίρ, εξέφρασε την επιθυμία του να ενταχθεί στην αλ Σαμπάαμπ σε διαδικτυακές αναρτήσεις και επικοινωνίες με έναν πληροφοριοδότη του FBI, ο οποίος εμφανιζόταν ως διαμεσολαβητής για τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με την ποινική καταγγελία που αποσφραγίστηκε σήμερα.

Ο Νασρ είπε στον πληροφοριοδότη ότι «ο νούμερο 1 εχθρός είναι η Αμερική», την οποία περιέγραψε ως το «κεφάλι του φιδιού», αναφέρει η καταγγελία. Δημοσίευσε στο X, πρώην γνωστό ως Twitter, ότι η τζιχάντ «έρχεται σύντομα σε μια αμερικανική τοποθεσία κοντά σας», αναφέρει η καταγγελία. Η ανάρτηση, με το όνομα «Egyptian Muslim», περιελάμβανε emojis αεροπλάνου, βόμβας και φωτιάς. Ο Nasr, ο οποίος μετακόμισε στην Αίγυπτο τον Ιούλιο, άρχισε να επικοινωνεί με τον πληροφοριοδότη του FBI τον Νοέμβριο μέσω μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, σύμφωνα με την ποινική καταγγελία.

Είπε στον πληροφοριοδότη ότι σκεφτόταν να διεξάγει τζιχάντ «εδώ και πολύ καιρό», αλλά ότι «δεν ήταν ικανός να το κάνει» πριν η Χαμάς επιτεθεί στο Ισραήλ, αναφέρει η καταγγελία. «Μετά τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, ένιωσα ότι κάτι άλλαξε», είπε ο Nasr στον πληροφοριοδότη, σύμφωνα με την καταγγελία. «Προς το καλύτερο, εννοώ. Ένιωσα ότι η υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια επέστρεψαν στους μουσουλμάνους».

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024