Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα περιδίνηση σε ΣΥΡΙΖΑ από την διαρροή για το δάνειο

Νέα περιδίνηση σε ΣΥΡΙΖΑ από την διαρροή για το δάνειο

Η διαρροή δημιούργησε προβληματισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει του προγράμματος εξυγίανσης, προκάλεσε την οργή των αποχωρησάντων στελεχών και έδωσε λαβή στους πολιτικούς αντιπάλους

Η εκπνοή του 2023 επεφύλασσε μια νέα τρικυμία για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια διαρροή και όπως λέγεται από το περιβάλλον Κασσελάκη, έφερε τον νέο πρόεδρο του κόμματος να έχει δανειοδοτήσει το κόμμα για να εκπληρώσει άμεσες υποχρεώσεις και λόγω του επισφαλούς οικονομικού τοπίου στην Κουμουνδούρου.

Η αρχική δε διαρροή ήθελε το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ που έδωσε ο Κασσελάκης να επιβεβαιώνουν μια τρύπα και μια καμένη γη που παρέλαβε η νέα ηγεσία και όχι τυχαία η όλη διαρροή πυροδότησε αντιδράσεις από τα περιβάλλοντα των Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Τζανακόπουλου που υπήρξαν γραμματείς της ΚΕ του κόμματος.

Η όλη επίσης τρικυμία, προκάλεσε ακόμη και τα ερωτήματα εκ μέρους των κυβερνώντων και δη δια στόματος του υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη για την πληροφορία της παράξενης ροής.

Βρέθηκε απολογούμενος

Τι έχει συμβεί όμως και μια διαρροή που μάλλον ήθελε να ενισχύσει το προφίλ του Στεφανου Κασσελάκη, παρήγαγε ανάποδα και δυσάρεστα γεγονότα που θέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάταξη άμυνας έναντι των πολιτικών του αντιπάλων;

Πρώτον: από την 1η Του Γενάρη του 2024, η κρατική χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ από τα 7 εκ. ευρώ θα πάει στα 4 λόγω και της δικής του εκλογικής επίδοσης του 2023 και λόγω του διαμοιρασμού των ποσοστών των άλλων κομμάτων της Βουλής. Κοινώς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να θέσει τα έξοδα του σε μια ταχύτατη αναδιάρθρωση, κάτι που πάντως ήδη είναι στις ασκήσεις επί χάρτου του 7ου ορόφου όπου εδράζει η στενή ομάδα του προέδρου και με κυρίαρχο τον ρόλο του διευθυντή του και νομικού Μανώλη Καπνισάκη.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν έχει καταβάλλει ούτε σε αυτούς, ούτε στο ΠΑΣΟΚ το όλον ποσό της κρατικής χρηματοδότησης του έτους 2023 διαμορφώνοντας όρους ασφυξίας στην Κουμουνδούρου.

Οι ίδιες πηγές επίσης ξεχωρίζουν την σύσταση και τα έξοδα του ίδιου του κόμματος και των ΜΜΕ του. Το κόμμα για παράδειγμα δεν έχει δάνειο, η ακροτελεύτια δόση στην Εθνική Τράπεζα εξοφλήθηκε ήδη από τον Μάρτη του 2020 και επί ημερών στα οικονομικά του αείμνηστου Μίμη Δαρειώτη- σήμερα διευθυντής του κόμματος είναι ο επίσης έμπειρος Θύμιος Γεωργόπουλος- και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λένε χρωστά μόνον σε τρέχοντες προμηθευτές το ποσό των 1.870000 εκ ευρώ.

Υποστηρίζουν επίσης, πως η απευθείας χορήγηση με χρήματα από τον Κασσελάκη αλλά και τον οποιοδήποτε ιδιώτη δεν υπήρξε ποτέ προς το κόμμα αφού κάτι τέτοιο θα ήταν συνώνυμο της πολιτικής διαπλοκής αλλά και του ποινικού αδικήματος. Το μόνον που αφήνουν ανοιχτό είναι πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δανειοδότησε, αλλά με μικρότερο ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ, μέσω εταιρείας του τις δύο ΑΕ που εγγράφονται τα ΜΜΕ (Αυγή, Κόκκινο, Left), όχι όμως το κόμμα.

Αυτό προφανώς θα επιβεβαιωθεί ή όχι από τον ίδιο κατά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ αλλά και κατά την κατάθεση του πόθεν έσχες του (με τροπολογία, η κατάθεση αυτή θα μπορεί να γίνει έξι μήνες από την εκλογή του στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ).

Όπως και να χει, η όλη διαρροή δημιούργησε προβληματισμό στο εσωτερικό του κόμματος και ενόψει του προγράμματος εξυγίανσης που θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο έτος. Προκάλεσε την οργή των αποχωρησάντων στελεχών που βλέπουν πίσω από αυτό εκτός από αποδόμηση και συκοφάντηση των ίδιων και βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα για το τοπίο που παρέδωσε. Η διαρροή έδωσε και λαβή όμως στους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ που στην όλη κρίση του χώρου βλέπουν και κρίση στην λειτουργική επιβίωσή του.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024