Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη: Εάν θεωρηθεί ιδιωτική χρηματοδότηση, απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόστιμο

Χρυσόγονος για δάνειο Κασσελάκη: Εάν θεωρηθεί ιδιωτική χρηματοδότηση, απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόστιμο

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσόγονο, ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται με πρόστιμο, «αν κρίνει η επιτροπή ελέγχου ότι παραβιάστηκε ο νόμος».

Τις συνέπειες που μπορεί να έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ, το δάνειο που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα προκειμένου να ανταπεξέλθει στις οικονομικές του υποχρεώσεις ανάλυσε ο πρώην ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος.

Όπως εξήγησε στον Status 107,7 αν έχει υπάρξει χρηματοδότηση από φυσικό πρόσωπο προς πολιτικό κόμμα που υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ ανά έτος υποχρεούται το κόμμα να την επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν και πάντως εντός του οικονομικού έτους κατά το οποίο κατεβλήθη η χρηματοδότηση, διαφορετικά απειλείται με πρόστιμο 20% επί της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησής του.

«Ο νόμος δεν εξαιρεί τους προέδρους»

«Ο νόμος δεν εξαιρεί τους προέδρους μόνο την περίπτωση παραχωρήσεων στο κόμμα μέρους της αποζημίωσης βουλευτή ή ευρωβουλευτή του κόμματος πράγμα που δεν είναι ο κ. Κασσελάκης», επισήμανε, σημειώνοντας πως ο νόμος για δανεισμό κομμάτων κάνει λόγο για δανεισμό από τράπεζες.

«Εαν θεωρηθεί ιδιωτική χρηματοδότηση ο ΣΥΡΙΖΑ απειλείται με πρόστιμο»

«Τα κόμματα ξέρουμε ότι είναι εντελώς ελλειματικοί οργανισμοί…Εν πάσει περιπτώσει θα το κρίνει η επιτροπή ελέγχου. Δεν θέλω να προκαταλάβω. Εάν πάντως θεωρηθεί ότι είναι ιδιωτική χρηματοδότηση, απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόστιμο», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν το 20% πρόστιμο της ετήσιας επιχορήγησης το πληρώνει το φυσικό πρόσωπο ή το κόμμα, ο κ. Χρυσόγονος ξεκαθάρισε: «Το κόμμα. Θα παρακρατηθεί το 20% της χρηματοδότησης. Αν κρίνει η επιτροπή ελέγχου ότι παραβιάστηκε ο νόμος».

Το δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δάνεισε ο ίδιος χρήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να δάνεισε περίπου 250.000 ευρώ, στην Κουμουνδούρου, ώστε και οι εργαζόμενοι να πάρουν τους μισθούς τους και ταμειακά ο ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει χωρίς χρέη το 2023.

Αυτό κρίθηκε αναγκαίο, καθώς τα οικονομικά προβλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό, μιας και η κρατική επιχορήγηση συρρικνώθηκε σημαντικά μετά την εκλογική ήττα στη διπλή εκλογική αναμέτρηση που έγινε τους προηγούμενους μήνες.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024