Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολάκης: «Φοβάται κάτι ο Χρυσοχοΐδης και δεν προχωρά στην απομάκρυνση της Ταβιανάτου;»

Πολάκης: «Φοβάται κάτι ο Χρυσοχοΐδης και δεν προχωρά στην απομάκρυνση της Ταβιανάτου;»

Ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε αν ο υπουργός δεν αποφασίζει τελικά μόνος του

Τη διαλεύκανση της υπόθεσης με το γλέντι στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» που έχει προκαλέσει σάλο, καθώς και την απομάκρυνση της Διοικήτριας ζητά ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης.

«Όλη η Ελλάδα θαύμασε το βίντεο με τους χορούς και τα γλέντια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ‘Κοργιαλένειο-Μπενάκειο’ εν μέσω εφημερίας και με τα φορεία να περνούν με ασθενείς, μέσα από την αυτοσχέδια πίστα και μπροστά από χορευτές και όργανα», αναφέρει σε δήλωσή του.

«H Διοικήτρια αποτελεί μια καθαρά κομματική επιλογή – Διαθέτει τις δεξιότητες των αρίστων του Μητσοτάκη»

Και προσθέτει: «Για μια ακόμα φορά οι άριστοι του Κ. Μητσοτάκη απέδειξαν ότι δεν έχουν καμιά ενσυναίσθηση, μιας και το χορό έσερνε η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ταβιανάτου».

«Η κ. Ταβιανάτου» εξηγεί ο κ. Πολάκης στη συνέχεια, «δεν είναι τυχαία, αντιθέτως αποτελεί μια καθαρά κομματική επιλογή. Μπορεί μα μη διαθέτει τα τυπικά προσόντα για Διοικήτρια, μιας και πρόκειται για δημόσιο υπάλληλο του υπουργείου Υγείας με πτυχίο κοινωνιολογίας από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, διαθέτει, όμως, όλες εκείνες τις δεξιότητες που χαρακτηρίζουν τους άριστους του Κ. Μητσοτάκη».

«Η Ταβιανάτου έκανε ό,τι ήθελε»

Ακολούθως θυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη θητεία της κ. Ταβιανάτου ως Διοικήτρια, «καθώς το 2014 είχε διοριστεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη, αναπληρώτρια Διοικήτρια στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα».

«Το Φεβρουάριο του 2022, η εφημερίδα Δημοκρατία σε δημοσίευμα της κατήγγειλε ότι στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, μιας και δεν είχε οριστεί αναπληρωτής Διοικητής αλλά ούτε είχε συγκροτηθεί το ΔΣ, η κ. Ταβιανάτου έκανε ό,τι ήθελε, έχοντας και τη στήριξη του σωματείου εργαζομένων μέσα από τη συνεργασία των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Ανδρέα Λοβέρδο και μιας μερίδας συνδικαλιστών της Ν.Δ.», προσθέτει ο κ. Πολάκης.

«Έκανε ό,τι ήθελε, έχοντας και τη στήριξη του σωματείου εργαζομένων και συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Λοβέρδο»

«Το αποτέλεσμα ήταν να στηθεί στο νοσοκομείο ένα ατελείωτο πάρτι απευθείας αναθέσεων και πελατειακών μετακινήσεων τις οποίες είχε καταγγείλει και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», συμπληρώνει ο κ. Πολάκης.

«Χαρακτηριστική στιγμή της κ. Ταβιανάτου, υπήρξε διαγωνισμός για την καθαριότητα, στην προκήρυξη του οποίου είχε μπει ως προαπαιτούμενο, η εταιρία που θα αναλάβει το έργο να έχει πιστοποίηση για την τήρηση του συστήματος διαχείρισης οδικής ασφάλειας!  Για τις δίχως άλλο ανεκτίμητες υπηρεσίες της στο καθεστώς Μητσοτάκη, η κ. Ταβιανάτου ανταμείβεται μάλιστα με εξάμηνη παράταση της θητείας της (απόφαση 13/12/2024)».

Ο κ. Πολάκης στη συνέχεια απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό: «Για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, η ΕΔΕ που διατάχθηκε είναι επιβεβλημένη. Η Διοικήτρια, όμως, θα έπρεπε από χθες να έχει πάει σπίτι της. Ας μας εξηγήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης, για ποιόν λόγο η κ. Ταβιανάτου είναι ακόμα στη θέση της;».

«Τι περιμένει να δείξει η ΕΔΕ;» διερωτάται ο Παύλος Πολάκης. «Αν τα πήγαινε καλά τα βήματα; Φοβάται κάτι ο κ. υπουργός και δεν προχωρά στο αυτονόητο ή δεν αποφασίζει μόνος του;».

«Είναι σίγουρο ότι το σύστημα Μητσοτάκη, όπως έκανε και με άλλους εκλεκτούς του (π.χ. κ. Νικολάου), θα υπερασπιστεί όσο μπορεί την κ. Ταβιανάτου. Είναι επίσης σίγουρο ότι η κυρία αυτή, δεν μπορεί να σταθεί πλέον στη θέση της» σημειώνει και προσθέτει εν είδει υστερόγρασφου: «Μήπως ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ θα ήθελε να σχολιάσει τις επιδόσεις των υπόλοιπων χορευτών;».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024