Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέθηκε σε αργία ο Κασιδιάρης μετά την ορκωμοσία του ως δημοτικός σύμβουλος - Εξέπεσε του αξιώματος

Τέθηκε σε αργία ο Κασιδιάρης μετά την ορκωμοσία του ως δημοτικός σύμβουλος – Εξέπεσε του αξιώματος

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, όπως αναμενόταν, τέθηκε σε αργία αμέσως μετά την ορκωμοσία του ως δημοτικού συμβούλου Αθηναίων και πήρε πάλι το δρόμο για τις φυλακές

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υπαρχηγός του ναζιστικού μορφώματος, ο οποίος ορκίστηκε το πρωί της Παρασκευής (29/12) δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, τέθηκε σε αργία και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Δομοκού.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έθεσε τον Ηλία Κασιδριάη σε αργία, λόγω καταδικαστικής απόφασης για κακούργημα σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, εκπίπτει από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Μετά την ορκωμοσία του, ο Ηλίας Κασιδιάρης επέστρεψε στις φυλακές Δομοκού, όπου εκτίει την ποινή του.

Από 30 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου θα είναι εκτός φυλακών, αφού έλαβε πενθήμερη άδεια

Υπενθυμίζεται ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, έλαβε ποσοστό 8,33% και εξελέγη ως επικεφαλής της παράταξής του, μαζί με άλλον έναν δημοτικό σύμβουλο.

Μόνος του και με χειροπέδες στην ορκωμοσία

Μόνος του, μία ημέρα μετά το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, ορκίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Δημαρχείο, στην πλατεία Κοτζιά, με χειροπέδες.

Το καταδικασμένο ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, συνοδεία αστυνομικής δύναμης, μετήχθη το πρωί της Παρασκευής, στο δημοτικό μέγαρο της Αθήνας, όπου ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος, για να τεθεί σε αργία μερικές ώρες αργότερα και να εκπέσει του αξιώματός του.

Πάντως, έπειτα από τη χορήγηση πενθήμερης άδειας, αναμένεται να βρεθεί εκτός των φυλακών Δομοκού από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου, με τον περιοριστικό όρο να εμφανίζεται μία φορά την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024