Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων - «Ο Δήμος επιστρέφει στις γειτονιές»

Ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων – «Ο Δήμος επιστρέφει στις γειτονιές»

Ορκίστηκαν ο νέος δήμαρχος Αθηναίων και τα Μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων στην δημοτική αγορά της Κυψέλης.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ορκίστηκε σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στην δημοτική αγορά της Κυψέλης, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο υπουργός είπε: «Αγαπητέ δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι. Σας συγχαίρω και σας εύχομαι μια δημιουργική θητεία. Θέλω να ευχαριστήσω και τον Κώστα Μπακογιάννη για την συνεργασία που είχαμε τα τελευταία πολύ δύσκολα χρόνια και του ευχηθώ καλή συνέχεια.

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι και αγαπητοί σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων. Αγαπητέ Δήμαρχε. Σε τρεις ημέρες εσείς και οι συνεργάτες σας αναλαμβάνετε την διοίκηση του δήμου Αθηναίων. Της πρωτεύουσας της χώρας. Της πρωτεύουσας που γέννησε την δημοκρατία. θα ηγείστε ενός δήμου με ικανό προσωπικό με πολλές δυνατότητες. Θα έχετε πέντε χρόνια μπροστά σας να θέσετε τις πολιτικές προτεραιότητες με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Στον αγώνα αυτό δεν θα είστε μόνος».

Πράσινη, καθαρή και δημιουργική Αθήνα για όλους

Ο Χάρης Δούκας στον χαιρετισμό του δήλωσε μεταξύ άλλων πως σκοπός είναι να δημιουργηθεί μια Αθήνα, πράσινη, καθαρή και δημιουργική για όλους όπως την ονειρεύονται οι κάτοικοι της. «Έχουμε πίστη ότι η Αθήνα μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Τα εμπόδια δεν μας πτοούν οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν με κοινή προσπάθεια. Χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις. Επιλέξαμε την δημοτική αγορά της Κυψέλης για να δείξουμε σε όλους ότι ο Δήμος επιστρέφει στις γειτονιές. Εκεί όπου χτυπά ο παλμός των ανθρώπων. Ο χώρος αυτός έχει βαθύ συμβολισμό. Από το κίνδυνο κατάρρευσης του όχι μόνο σώθηκε χάρη στη συνεργασία και τις προσπάθειες όλων των ανθρώπων αλλά άκμασε και αναγεννήθηκε. Η ανάπλαση της αγοράς δείχνει και κάτι ακόμη. Πως οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους και μια δυναμική αλλαγής των πραγμάτων. Θα είμαι Δήμαρχος όλων των Αθηναίων.

Swearing-in ceremony for the newly elected Mayor of Athens Harry Doukas and the city counsellors, at the Kipseli Municipal Market, in Athens, Greece, on December 28, 2023 / Τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Χάρη Δούκα και των δημοτικών συμβούλων, στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, στην Αθήνα, στις 28 Δεκεμβρίου, 2023

Είναι πεποίθηση όχι προεκλογικό σλόγκαν. Χρειαζόμαστε την συμμετοχή του κόσμου. Με ενοχλεί όπως και εσάς να περπατάω σε αφιλόξενους δρόμους και πλατείες και σε σκοτεινές συνοικίες. Δεν θέλω να πηγαίνουν τα παιδιά μας σε αφιλόξενα σχολεία. Η στέγη να έχει γίνει δυσεύρετη και πανάκριβη και παραδομένη στο βραχυχρόνια μίσθωση και τον υπερτουρισμό. Είναι απάνθρωπο συμπολίτες ΑμεΑ να μην μπορούν να κυκλοφορούν στην πόλη. Ήδη εργαζόμαστε για την επίλυση τους. Δεν είμαστε μάγοι. Αλλά είπαμε για να αλλάξει η Αθήνα χρειάζονται τρεις άξονες. Όλες οι δράσεις να συντείνουν σε μια καθαρότερη και πράσινη πόλη. Δεύτερος άξονας, η αλλαγή του διοικητικού μοντέλου για να γίνει πιο λειτουργικό. Και τρίτος άξονας, πως καμία σημαντική απόφαση δεν θα λαμβάνεται χωρίς διαβούλευση με τους πολίτες.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024