Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερη AI από την Mercedes στο CES

Περισσότερη AI από την Mercedes στο CES

H γερμανική φίρμα ετοιμάζει για την τεχνολογική έκθεση του Las Vegas ένα νέο εικονικό βοηθό ο οποίος υπόσχεται με την συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης να δώσει μια νέα διάσταση στο είδος

Το MBUX υπήρξε από τα πρώτα infotainment που βασίστηκαν στην τεχνητή νοημοσύνη με δεδομένο ότι εμφανίστηκε το μακρινό για τον ρυθμό της τεχνολογικής εξέλιξης, 2018 στην A-Class. Έκτοτε η Mercedes φροντίζει με κάθε ευκαιρία και κάθε καινούριο της μοντέλο να ενισχύει τις δυνατότητες του MBUX και της τεχνητής νοημοσύνης όπου βασίζεται ενώ ηδη από τα μέσα της χρονιάς ανακοίνωσε την αξιοποίηση του ChaGPT, στο σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης των μοντέλων της.

Πλέον, με αφετηρία την προσεχή έκθεση τεχνολογίας CES, ετοιμάζεται να κάνει ένα ακόμα βήμα καθώς πρόκειται να παρουσιάσει από το Las Vegas ένα νέο ψηφιακό βοηθό ο οποίος υπόσχεται μια πιο φυσική αλληλεπίδραση ανάμεσα σε αυτοκίνητο και οδηγό-χρήστη. Ο εικονικός βοηθός όπως τον χαρακτηρίζει η γερμανική φίρμα αναμένεται να προσδώσει το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με την εντολή Hey Mercedes, «μια διαφορετική οπτική διάσταση» καθώς εκτός από την πιο φυσική αλληλεπίδραση, θα αξιοποιηθούν γραφικά που έχουν σχεδιαστεί από την Unity Technologies η οποία ειδικεύεται σε γραφικά για gaming.

Aν και προς το παρόν η γερμανική φίρμα δεν δίνει διευκρινίσεις, προφανώς η νέα λειτουργικότητα φωνητικών εντολών θα αποτελέσει μέρος του νέου infotainment, μετεξέλιξης του MBUX το οποίο η γερμανική φίρμα ονομάζει ΜΒ.ΟS, συνεξελίσσεται με την Unity αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του σε νέα μοντέλα της Mercedes ήδη με την νέα χρονιά.

Εκτός από το νέο της ψηφιακό βοηθό, η γερμανική φίρμα θα παρουσιάσει στο Las Vegas σε αμερικανική πρώτη το Concept CLA, το πρωτότυπο που αποκάλυψε στο Μόναχο και αποτελεί μια σχεδιαστική και τεχνολογική γεύση από το μέλλον των νέων μικρών Mercedes καθώς και καμουφλαρισμένη εκδοχή της ηλεκτροκίνηση G-Class.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024