Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΑΕΚ: Μπήκε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων ο Πινέδα

ΑΕΚ: Μπήκε σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων ο Πινέδα

Ο Ορμπελίν Πινέδα μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης της ΑΕΚ και τέθηκε στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα ενόψει της αναμέτρησης με τον Βόλο.

Η ΑΕΚ συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει της αναμέτρησης με τον Βόλο (03/1) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Superleague, με τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει τον Ορμπελίν Πινέδα να επιστρέφει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.

Μέχρι και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να επιστρέψουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές, με τον Αργεντίνο τεχνικό να βλέπει σιγά σιγά το οπλοστάσιο του να γεμίζει.

Αντίθετα ο Σέρχιο Αραούχο συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο του, ακολουθώντας για ακόμη μια μέρα ατομικό πρόγραμμα.

Κι ο Πινέδα ακόμα τρέχει…

Το τι σημαίνει ο Ορμπελίν Πινέδα για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα έχει υπεραναληθεί τον τελευταίο χρόνο. Ο Μεξικανός είναι το βαρόμετρο της Ένωσης, ο ποδοσφαιριστής για όλες τις δουλειές και αυτός που μπορεί να αλλάξει και να καθορίσει τον ρυθμό ενός αγώνα με τις ενέργειές του. Είναι παίκτης διαφοράς για το ελληνικό πρωτάθλημα και το απέδειξε με όσα έκανε πέρσι όταν δικαιολογημένα αναδείχθηκε MVP της Super League.

Φέτος ταλαιπωρήθηκε πολύ με τα υπερατλαντικά ταξίδια. Κάθε μήνα έφευγε από την Αθήνα για το Μεξικό ώστε να ενσωματωθεί στην Εθνική του ομάδα και πάλι πίσω. Σε ανθρώπινο καθαρά επίπεδο, αυτό είναι εξαντλητικό τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Παρόλα αυτά, ο Πινέδα δεν σταματά να αποδεικνύει πόσο ανεξάντλητα είναι τα αποθέματα ενέργειας που διαθέτει. Πριν από δύο εβδομάδες περίπου επέστρεψε και πάλι από ένα μεγάλο ταξίδι στην άλλη άκρη της γης. Το τελευταίο για το 2023. Αυτή τη φορά μπορεί να μην έπαιξε πολύ με το Μεξικό, ωστόσο το ταξίδι έγινε και αν μη τι άλλο δεν ξεκουράστηκε.

«Έχει να κάνει έναν χρόνο διακοπές και είναι κι αυτός άνθρωπος», είπε ο Αλμέιδα σε σχετική του αναφορά πριν το ματς με την Μπράιτον. Με τους Γιόνσον, Γαλανόπουλο να είναι εκτός με προβλήματα και τον Μάνταλο ουσιαστικά να μην είναι διαθέσιμος για τα χαφ αφού ελέω απουσιών έπαιζε πίσω από τον επιθετικό, ο Πινέδα έπαιξε και στα τρία παιχνίδια που ακολούθησαν του τελευταίου του ταξιδιού.

Τρία ματς απαιτητικά, με τον διεθνή άσο να είναι βασικός σε όλα και από τους διακριθέντες. Με αδιάκοπα τρεξίματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με πίεση, με ένταση και πάντα με σωστές αποφάσεις όσον αφορά στην ανάπτυξη και την προώθηση του παιχνιδιού. Γιατί με την Μπράιτον για παράδειγμα βρέθηκε μέσα σε κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσε ίσως να είχε πράξει διαφορετικά στην τελική προσπάθεια.

Ποιος όμως να του πει τι όταν από τα πόδια του περνάει ένα πολύ μεγάλο μέρος του παιχνιδιού της ΑΕΚ και από τη δική του απόδοση εξαρτάται κατά πολύ η εικόνα της Ένωσης! Στην τριάδα Γιάννενα, Μπράιτον και Άρη ο Πινέδα ήταν εξαιρετικός και σταθερός βοηθώντας τα μέγιστα για τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά και για την σπουδαία εμφάνιση κόντρα στους Άγγλους.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024