Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήρης σχέδιο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Πλήρης σχέδιο αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Νέας Σμύρνης το σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Εγκρίθηκαν τα Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείρισης Συνεπειών από την εκδήλωση Φυσικών Καταστροφών του Δήμου Νέας Σμύρνης

Ειδικότερα, κατόπιν της υπ’ αριθμ 212/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: Ρ2ΦΩΚ3-ΡΤΗ), εγκρίθηκαν τα Σχέδια Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Διαχείρισης Συνεπειών, από την εκδήλωση Φυσικών Καταστροφών του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η εκπόνησή τους, αφορά την άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε επίπεδο Δήμου, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση συνεπειών από φυσικές καταστροφές (εκδήλωση σεισμού, χιονοπτώσεων, πλημμυρικών φαινομένων και δασικών πυρκαγιών).

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης

Πρακτικά, τα Επιχειρησιακά Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης, περιλαμβάνουν και αναλύουν μια σειρά ενεργειών και δράσεων σε Προ-καταστροφικό, Συν-Καταστροφικό και Μετα-Καταστροφικό στάδιο, εξειδικεύοντας δράσεις και ενέργειες για κάθε μια κατηγορία.

Ειδικότερα σκοπός της διαδικασίας είναι τόσο η αναγνώριση και η εκτίμηση των κινδύνων στα διοικητικά όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, όσο και η ενδεδειγμένη προετοιμασία προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαία ετοιμότητα των δομών αλλά και υποδομών του Δήμου Νέας Σμύρνης για μια άμεση και αποτελεσματική απόκριση σε ενδεχόμενη καταστροφή από φυσικά φαινόμενα προς όφελος του πολίτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμος Νέας Σμύρνης, η  Πολιτική Προστασία αποτελείται από ένα σύνολο διαδικασιών και ενεργειών που καλύπτουν ολοκληρωμένα όλες τις φάσεις διαχείρισης ενός κινδύνου ή μιας καταστροφής που μπορεί να οφείλονται σε κλιματικούς, γεωφυσικούς ή τεχνολογικούς παράγοντες. Η έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών αποτελεί κρίσιμο παράγοντα πρόληψης και κατά συνέπεια αποφυγής κινδύνων. Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του (https://www.civilprotection.gr/) οδηγίες προστασίας για τους πολίτες καθώς και ενημερωτικά video.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024