Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφθείτε (ούτε) το 2024

Τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφθείτε (ούτε) το 2024

Οι επιχειρήσεις και τα τουριστικά ατραξιόν που έκλεισαν, ίσως για πάντα

Φέτος ο κόσμος έβαλε τα δυνατά του να καλύψει τον χαμένο χρόνο από την καραντίνα. Μετά την πανδημία, οι επισκέπτες κατέκλυσαν τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και τα εθνικά πάρκα της Αμερικής ως μια μορφή «ταξιδιού εκδίκησης», πηγαίνοντας -ή επιστρέφοντας- σε ορισμένους από τους προορισμούς που δεν ήταν προσβάσιμοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Οι επιχειρήσεις και τα τουριστικά ατραξιόν που έκλεισαν, ίσως για πάντα

Ωστόσο, ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ από την έναρξη της πανδημίας. Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν, καθώς οι άνθρωποι μεταπήδησαν στην εξ αποστάσεως εργασία και δεν επέζησαν όλα τα τουριστικά αξιοθέατα από την περίοδο αυτή.

Είτε κλείνουν μόνιμα είτε προσωρινά, εδώ είναι μια λίστα με τα μέρη που δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το 2024.

Κέντρο Πομπιντού, Παρίσι

Παρόλο που το μουσείο του Παρισιού που βρίσκεται μέσα-έξω εξακολουθεί να μοιάζει συγκλονιστικά μοντέρνο, το Centre Pompidou διανύει στην πραγματικότητα την έκτη δεκαετία του. Μετά τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην πρωτεύουσα της Γαλλίας αυτό το καλοκαίρι, το Πομπιντού θα ξεκουραστεί για να υποβληθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ (282 εκατομμυρίων δολαρίων).

Splash Mountain, Ορλάντο, Φλόριντα και Anaheim, Καλιφόρνια

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Disney είχε τις τελευταίες του βόλτες το 2023: Splash Mountain. Η βόλτα με το log flume ήταν αρχικά εμπνευσμένη από την ταινία «Το τραγούδι του Νότου», η οποία έχει επικριθεί εδώ και καιρό για αυτό που η NAACP κάποτε αποκάλεσε «επικίνδυνα δοξασμένη εικόνα της δουλείας».

Και τα δύο Splash Mountains στη Disneyland στην Καλιφόρνια και στο Disney World στη Φλόριντα θα επαναλειτουργήσουν σε τροποποιημένη μορφή ως Tiana’s Bayou Adventure, εμπνευσμένα από την ταινία «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος».

Noma, Κοπεγχάγη

Το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου κρεμάει επίσημα το στέμμα του.

Το Noma, το εστιατόριο της Κοπεγχάγης που έκανε γνωστή τη νέα σκανδιναβική κουζίνα, θα σερβίρει τους τελευταίους πελάτες του το 2024. Ωστόσο, δεν θα εξαφανιστεί εντελώς.

Το 2025, το Noma θα επαναλειτουργήσει ως «μια πρωτοποριακή δοκιμαστική κουζίνα αφιερωμένη στο έργο της καινοτομίας των τροφίμων και στην ανάπτυξη νέων γεύσεων», σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα του.

Φάντασμα της Όπερας, Νέα Υόρκη

Μετά από 35 χρόνια και σχεδόν 14.000 παραστάσεις, το εμβληματικό μιούζικαλ «Φάντασμα της Όπερας» υποκλίνεται για τελευταία φορά στη σκηνή της Νέας Υόρκης το 2023.

Αποσύρθηκε με την τιμή να είναι η μακροβιότερη παράσταση του Broadway, ξεπερνώντας άλλα δημοφιλή μιούζικαλ όπως τα «Cats», «Les Miserables» και «A Chorus Line».

Pergamonmuseum, Βερολίνο

Το Περγαμόνμουσεο, όπου βρίσκεται η παγκοσμίου φήμης Πύλη Ιστάρ, αποτελεί μέρος του συγκροτήματος του Μουσείου Νησί του Βερολίνου που έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι το 2027 στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου σχεδίου αναβάθμισης, το οποίο θα δημιουργήσει έναν νέο κεντρικό πεζόδρομο, θα επεκτείνει τις εκθεσιακές αίθουσες και πολλά άλλα.

Park Hyatt, Τόκιο

Το Park Hyatt, που θεωρείται ευρέως το πρώτο πολυτελές ξενοδοχείο δυτικού τύπου στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας όταν άνοιξε το 1994, είχε μια λαμπερή ζωή.

Αλλά για τα 30α γενέθλιά του, το ξενοδοχείο θα κλείσει τον Μάιο του 2024 για να περάσει από αυτό που η Hyatt αποκαλεί «ανανέωση σε όλη την ιδιοκτησία».

Το New York Bar στον τελευταίο όροφο, το οποίο οι κινηματογραφόφιλοι θα αναγνωρίσουν από την ταινία «Lost in Translation», θα κλείσει νωρίτερα, ξεκινώντας την ανακαίνισή του τον Ιανουάριο. Η επαναλειτουργία του θα πραγματοποιηθεί το 2025.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024