Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χριστούγεννα: Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα

Χριστούγεννα: Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα

Φόβος για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις γιορτές

Έντονες είναι οι ανησυχίες σε χώρες της Ευρώπης για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα με τις αρχές να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Στη Γερμανία γίνονται εντατικοί έλεγχοι, κυρίως σε τόπους λατρείας Χριστιανών, ενώ στη Γαλλία, οι αρχές άφησαν ελεύθερους τέσσερις από τους πέντε νεαρούς που συνέλαβαν χθες με την υποψία ότι ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα. Ο πέμπτος κρατείται ακόμα και ελέγχεται.

Οι αρχές στη Γαλλία εστιάζουν την προσοχή τους σε χώρους με θρησκευτικό χαρακτήρα, όπως ναούς, συναγωγές, τεμένη. Αντίστοιχα, οι αρχές στην Κολωνία κάλεσαν τους πιστούς να έχουν μονάχα μικρές τσάντες τους όταν προσέρχονται σε τόπους λατρείας.

Ιδίως γύρω από τον καθεδρικό ναό της Κολονίας, υπάρχουν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, λόγω «ισλαμιστικής» απειλής, όπως την αποκάλεσαν, οι γερμανικές αρχές.

Μάλιστα, υποβλήθηκαν σε αυστηρό έλεγχο κατά την είσοδο, όσοι πιστοί θέλησαν να παρακολουθήσουν τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία.

Υπάρχουν ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, λόγω «ισλαμιστικής» απειλής

Αυξημένος κίνδυνος για τρομοκρατικό χτύπημα υπάρχει και στην Αυστρία. Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με ένα ισλαμιστικό δίκτυο. Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι αρχικές συλλήψεις, που έγιναν το Σάββατο, ήταν τέσσερις. Ο ένας από τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν υπό κράτηση. Η αστυνομία έχει ενισχύσει τους ελέγχους κυρίως γύρω από εκκλησίες, άλλους χώρους λατρείας και τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Bild, οι υπηρεσίες ασφαλείας στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ισπανία είχαν ενδείξεις ότι μια ισλαμιστική οργάνωση ήθελε να διαπράξει επιθέσεις στην Ευρώπη, πιθανότατα τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς ή των Χριστουγέννων. Οι στόχοι μπορεί να ήταν θρησκευτικές λειτουργίες στην Κολονία, τη Βιέννη και τη Μαδρίτη. Γι’ αυτόν τον λόγο τα μέτρα ασφαλείας και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και για την Πρωτοχρονιά.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024