Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεκδικεί τον τίτλο της ιέρειας του ραπ η Νίκι Μινάζ μετά την κυκλοφορία του «Pink Friday 2»

Διεκδικεί τον τίτλο της ιέρειας του ραπ η Νίκι Μινάζ μετά την κυκλοφορία του «Pink Friday 2»

Το πρώτο άλμπουμ του ειδώλου της ραπ μετά από πέντε χρόνια ήρθε να αναστατώσει τους Barbz.

Η Νίκι Μινάζ κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο νέο της άλμπουμ, Pink Friday 2. Κάτι σαν διάδοχος του Pink Friday (2010), τo άλμπουμ έχει 22 κομμάτια και προσφέρει στους θαυμαστές της ένα σωρό δελεαστικές επιλογές για να σκαλίσουν.

Gag City

Το βράδυ της Πέμπτης, ενόψει της κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ, η Μινάζ μοιράστηκε τη λίστα με τα πολυαναμενόμενα κομμάτια του άλμπουμ με ένα σύντομο μήνυμα στο Twitter. «H Κάπτεν ετοιμάζεται να κάνει μια σύντομη κάθοδο στην #GagCity», αναφέρεται στο tweet.

Εγκαταλείπει το βουτηγμένο στην παράνοια For All the Dogs για κάτι πιο μαλακό, τραγουδώντας το ρεφρέν του τραγουδιού με μια πιο χαριτωμένη πινελιά

Το Gag City αναφέρεται στο περιβάλλον του άλμπουμ που δημιούργησαν οι θαυμαστές, το οποίο δημιουργήθηκε από A.I. και είναι διακοσμημένο με τα χαρακτηριστικά παστέλ ροζ χρώματα της Μινάζ. Νωρίτερα αυτό το μήνα, εικόνες που δημιουργήθηκαν με τη χρήση A.I. εργαλείων άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους στα social media, με την ευγενική χορηγία των Barbz.

Ο δημοφιλής παραγωγός BNYX δίνει τον ρυθμό για τον μελαγχολικό ήχο του «Blessings»

Αφότου κυκλοφόρησε το επίσημο εξώφυλλο του άλμπουμ τον Σεπτέμβριο, οι θαυμαστές στο διαδίκτυο άρχισαν να δημιουργούν αυτό το σύνθετο σύμπαν που ονομάστηκε «Gag City». To Gag City ξεκίνησε ως ένα αστείο μεταξύ των θαυμαστών της Μινάζ και τώρα έχει γίνει ένα μείζον μέρος της διαδικτυακής κυκλοφορίας του άλμπουμ, με φουτουριστικά ροζ τοπία να πλημμυρίζουν τα social feeds.

Ο Drake και η Νίκι συνεργάζονται για ακόμη μια φορά

Η Μινάζ εδώ και καιρό επιθυμεί μια νέα συνεργασία με τον συνεργάτη της Young Money, Drake, και το Pink Friday 2 την κάνει πραγματικότητα. Το «Needle» είναι ένα πονηρό, εμπλουτισμένο με Afrobeats κομμάτι το οποίο βρίσκει τον Drake ακριβώς στις γνωστές από την εποχή του «One Dance» μελωδίες του.

Είναι αναμφίβολα το «μέρος» όπου λάμπει, καθώς εγκαταλείπει το βουτηγμένο στην παράνοια For All the Dogs για κάτι πιο μαλακό, τραγουδώντας το ρεφρέν του τραγουδιού με μια πιο χαριτωμένη πινελιά. Η Μινάζ, εν τω μεταξύ, καταφέρνει να παραμείνει επιβλητική όπως πάντα, προσφέροντας έναν στίχο άξιο αναγνώρισης στο πάνθεον των ερωτικών ραπ.

Και οι δύο τραγουδούν στο τελευταίο ρεφρέν του τραγουδιού, δίνοντας στους ακροατές μια μικρή γεύση της εντυπωσιακής γκάμας που κατέχουν και οι δύο καλλιτέχνες. Ο Drake και η Μινάζ συνεργάστηκαν στο πρώτο Pink Friday, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για το ανεπανάληπτο hit «Moment for Life», το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 13 χρόνια.

Σε παραγωγή των Boi-1da και YogiTheProducer, οι οποίοι δημιουργούν ένα διαπεραστικό και μεταδοτικό low-fi groove, είναι σίγουρο ότι και οι δύο καλλιτέχνες πήραν το μουσικό πρότζεκτ  στα σοβαρά, χαρίζοντας στους θαυμαστές τους το είδος της μαγείας που είναι δυνατό να συμβεί όταν δύο από τα πιο πολυτάλαντα αστέρια της μουσικής συνεργάζονται.

Η Νίκι πειραματίζεται με όλους τους ήχους

Το άλμπουμ πραγματικά «κρύβει» κάτι για όλους. Ο δημοφιλής παραγωγός BNYX δίνει τον ρυθμό για τον μελαγχολικό ήχο του «Blessings», ο οποίος καταφέρνει να μοιάζει με το χαρακτηριστικό vibe του παραγωγού που διαπερνά το πολύχρωμο σύμπαν του Gag City της Minaj.

View this post on Instagram

A post shared by Barbie (@nickiminaj)

Στο «Everybody», βρισκόμαστε μέσα στο αρχείο του Jersey-club που βρίσκεται στον πυρήνα πολλών viral επιτυχιών της χρονιάς, μόνο που για άλλη μια φορά η Μινάζ είναι ικανή να δαμάσει αυτές τις ηχητικές ενώσεις σύμφωνα με τη βούληση της, κατασκευάζοντας πραγματικά έναν δικό της κόσμο.

Πάρτε  για παράδειγμα το «Nicki Hendrix», όπου την συντροφεύει ο Future για ένα single που ακούγεται τόσο απελπιστικά ρομαντικό, που σου έρχεται να πάρεις σφουγγαρίστρα για να  «καθαρίσεις τα σιρόπια».

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος, η Μινάζ ενσαρκώνει το ερωτευμένο alter ego του Future, επιτυγχάνοντας να προσδώσει ταη δική της μουσική προσωπικότητα στον χαρακτηριστικό ήχο του.  Καθ’ όλη τη διάρκεια του δίσκου, διασχίζει με αυτόν τον τρόπο ηχητικές γωνιές του hip-hop, της R&B και της pop.

*Mε πληροφορίες από Rolling Stone

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024