Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύβια: «Μόλις τελείωνε το σχολείο θα ερχόταν μαζί μου», λέει η μητέρα του πατροκτόνου

Καλύβια: «Μόλις τελείωνε το σχολείο θα ερχόταν μαζί μου», λέει η μητέρα του πατροκτόνου

«Τα οικονομικά προβλήματα ήταν εκείνα που μας ανάγκασαν να αφήσουμε τον μικρότερο γιο μου στον πατέρα του», τόνισε η γυναίκα

«Είχαμε φύγει από το σπίτι, τα οικονομικά προβλήματα όμως που είχαμε, μας ανάγκασαν να αφήσουμε τον μικρότερο γιο μου στον πατέρα του. Μόλις τελείωνε το σχολείο, θα ερχόταν μαζί μας», είπε η μητέρα του 16χρονου δολοφόνου, στην κατάθεσή της για την πατροκτονία στα Καλύβια.

Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία

Η μητέρα του 16χρονου είχε φύγει πέρυσι από το σπίτι τους και πλέον διέμενε με τον άλλο τους γιο, ο οποίος είναι 19 ετών. Ο ανήλικος διέμενε με τον πατέρα του. Όταν αποφάσισε να τον σκοτώσει, ο νεαρός, του έστησε ενέδρα μες στο σπίτι του, τον αιφνιδίασε όταν μπήκε μέσα και το αποτέλεσμα ήταν να καταφέρει να τον θανατώσει.

«Είμαι ψυχολογικά σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που έχει συμβεί. Ό,τι είχα να πω το είπα στην αστυνομία», είπε χθες (23/12) στο MEGA η μητέρα του 16χρονου. Με είκοσι μαχαιριές, ο ανήλικος έκοψε το νήμα της ζωής του άνδρα, ο οποίος, κατά το θύτη και τη μητέρα του, τους κακοποιούσε επί χρόνια.

Τουλάχιστον δέκα φορές, τα μαχαίρια χτύπησαν τον άνδρα στον λαιμό και στο στήθος. Από τη σφοδρότητα των χτυπημάτων, η λαβή του ενός μαχαιριού αποκολλήθηκε. Ο ανήλικος βρισκόταν εν βρασμώ, όπως κατάθεσε ο ίδιος. Προτού διαπραχτεί το φονικό, ο πατέρας είχε τηλεφωνήσει στον 16χρονο. Το εν λόγω τηλεφώνημα πιθανολογείται ότι πυροδότησε την αρχή του τέλους για τον ίδιο.

Τα φονικά όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη σφαγή στα Καλύβια

Συνεχίζονται οι καταθέσεις

Οι Αρχές εξακολουθούν να παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά και οικεία πρόσωπα των πρωταγωνιστών της τραγωδίας.

Στον 16χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία. Ο νεαρός δράστης ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη.

«Το είχε σκεφτεί αρκετά καλά»

Εν τω μεταξύ, ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας επεσήμανε ότι «το θύμα είχε άκρως κακοποιητική, λεκτική και πρακτική, συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά και τη γυναίκα του. Αυτό καταδεικνύεται από μαρτυρίες».

Όπως είπε στο MEGA, «υπήρχε μεγάλη λεκτική αντιπαράθεση, ήρθαν στα χέρια. Το παιδί, πριν το έγκλημα, το είχε σκεφτεί αρκετά καλά. Είχε σκεφτεί πως πρέπει να τελειώνει πια με αυτήν την κατάσταση γιατί, όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν πήγαινε άλλο».

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

«Σημαντικό στην υπόθεση είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που θα δώσει άπλετο φως στην υπόθεση. Τώρα θα ξεκινήσει να ξετυλίγεται το κουβάρι, είναι πρώιμο το στάδιο για να μπορούμε να πούμε το οτιδήποτε», υπογράμμισε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Σχετικά με την ποινική μεταχείριση του δράστη, η ίδια υπογράμμισε πως «είναι ανθρωποκτονία εκ δούλου με άμεσο δόλο. Ο δολοφόνος δεν έφυγε από το σημείο, δεν προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του, κατευθείαν ομολόγησε το τι έπραξε. Ρόλο θα παίξει και η κατάθεση της μητέρας και του αδερφού. Να περιμένουνε και να δούμε στην εξέλιξη της υπόθεσης το τι μπορεί να βγει».

Όπως προσέθεσε, σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι το θύμα κακοποιούσε την οικογένειά του, μπορεί ο 16χρονος να λάβει ελαφρυντικά. «Όλα τα στοιχεία θα αποτελέσουν τη δικογραφία. Υπάρχει το στοιχείο του βρασμού, είναι σημαντικό γεγονός το αν τελικά βρισκόταν», κατέληξε.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024