Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
EE: Ισπανία και Πορτογαλία εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

EE: Ισπανία και Πορτογαλία εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Οι Ισπανικές και Πορτογαλικές αρχές συνέλαβαν 9 άτομα και κατέσχεσαν περισσότερους από 2 τόνους κοκαΐνης με την βοήθεια της Europol. Διαπιστώθηκε παραβίαση δεδομένων πιστωτικών καρτών.

Οι πορτογαλικές και ισπανικές αρχές εξάρθρωσαν εγκληματική σπείρα που φέρεται να είναι υπεύθυνη για τη μεγάλης κλίμακας διακίνηση κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Europol.

Η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη εννέα Ισπανών υπηκόων και σε έρευνες σε 12 σπίτια στην Ισπανία και ένα στην Πορτογαλία.

Οι Ισπανικές και Πορτογαλικές αρχές συνέλαβαν 9 άτομα και κατέσχεσαν περισσότερους από 2 τόνους κοκαΐνης

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αρχές επιβολής του νόμου κατέσχεσαν περισσότερους από δύο τόνους κοκαΐνης και διάφορα έγγραφα, τα οποία χρησίμευσαν ως αποδεικτικά στοιχεία στην έρευνα, δήλωσε η Europol. Οι συλληφθέντες πιθανολογείται ότι είναι μέλη μιας μη κατονομαζόμενης διαβόητης εγκληματικής φατρίας που είναι γνωστό ότι εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών στη βόρεια ισπανική περιοχή της Γαλικίας από τη δεκαετία του 1980.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και τελείωσε χθες ,ε τις σηλλήψεις 9 μελών και την κατάσχεση 2 τόνων κοκαΐνης.

Έρευνα 10 μηνών που ξεκίνησε από την Πορτογαλία, απέδωσε καρπούς

Οι συλλήψεις και οι κατασχέσεις είναι αποτέλεσμα έρευνας που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, όταν οι αρχές συγκέντρωσαν στοιχεία για τη διακίνηση ναρκωτικών από γνωστές τοπικές συμμορίες ναρκωτικών κατά μήκος των πορτογαλικών ακτών. «Οι επιχειρήσεις διακίνησης ναρκωτικών πραγματοποιήθηκαν με την ανάκτηση φορτίων κοκαΐνης στα ύδατα του Ατλαντικού», δήλωσε η Europol.

Παραβίαση δεδομένων πιστωτικών καρτών, πρώτη διερεύνησε την υπόθεση η Ελλάδα

Σε μια ξεχωριστή επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 17 χώρες, οι αρχές διαπίστωσαν ότι παραβιάστηκαν δεδομένα πιστωτικών καρτών ή καρτών πληρωμής πελατών 443 διαδικτυακών εμπόρων, ανέφερε η Europol. Οι αρχές, με επικεφαλής τις ελληνικές αρχές επιβολής του νόμου, ενημέρωσαν τους εμπλεκόμενους εμπόρους. Οι εγκληματίες συχνά πωλούν τις κλεμμένες πληροφορίες σε παράνομες αγορές στο darknet, δήλωσε η Europol.

«Οι πελάτες συνήθως δεν αντιλαμβάνονται ότι τα στοιχεία πληρωμής τους έχουν παραβιαστεί μέχρι οι εγκληματίες να τα χρησιμοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν μια μη εξουσιοδοτημένη συναλλαγή. Γενικά, είναι δύσκολο για τους πελάτες να βρουν το σημείο της παραβίασης», πρόσθεσε η Europol.

Η Europol μαζί με εθνικές αστυνομίες συνέλαβαν μια συμμορία που έκλεβε οχήματα χωρίς κλειδί αλλά με start/stop και μαγνητικές κάρτες.

Χωρίς κλειδί οι ιδιοκτήτες, χωρίς κλειδί και οι κλέφτες των αυτοκινήτων

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία επιβολής του νόμου αποκάλυψε επίσης μια άλλη δράση των γερμανικών και λιθουανικών αρχών που εξάρθρωσε ένα διεθνές εγκληματικό δίκτυο φερόμενων ως κλεφτών αυτοκινήτων. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένη τεχνολογία για την καταστρατήγηση των συστημάτων εισόδου χωρίς κλειδί, το εγκληματικό δίκτυο με επικεφαλής δύο Λιθουανούς είχε κλέψει τουλάχιστον 28 πολυτελή οχήματα στη Γερμανία, προκαλώντας ζημιές άνω των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα οχήματα στη συνέχεια είτε μεταφέρθηκαν λαθραία στη Λιθουανία, όπου έλαβαν νέα πλαστά έγγραφα, είτε διαλύθηκαν σε συνεργεία για να πωληθούν ως ανταλλακτικά.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024