Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Συναγερμός» για Τσιτσιπά: Το βίντεο που προκαλεί ανησυχία ενόψει Αυστραλιανού Οπεν

«Συναγερμός» για Τσιτσιπά: Το βίντεο που προκαλεί ανησυχία ενόψει Αυστραλιανού Οπεν

Ο Τσιτσιπάς ένιωσε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού για το World Tennis League και δείχνει να μην έχει ξεπεράσει ακόμα πλήρως το πρόβλημα στη μέση.

Στο Άμπου Ντάμπι βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας, λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει στην Αυστραλία για τα πρώτα επίσημα τουρνουά της νέας αγωνιστικής σεζόν (2024) έκανε μια στάση στο Αμπου Ντάμπι για να λάβει μέρος στο World Tennis League. Ένα τουρνουά στο οποίο ο συμπατριώτης μας θα είχε την ευκαιρία να βρει ρυθμό μετά το mini break της offseason και ενόψει του United Cup (29/12 – 7/1).

Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε ο 25χρονος και η προπονητική του ομάδα, καθώς δείχνει να αντιμετωπίζει ακόμα πρόβλημα στη μέση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε αποσυρθεί από τα ATP Finals λόγω ενοχλήσεων στη μέση και χρειάστηκε να περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να βρεθεί ξανά στα κορτ. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της off season χωρίς προπονήσεις για να ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και μόλις πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στην αγωνιστική δράση. Στις πρώτες του προπονήσεις στο Ντουμπάι έδειξε να έχει απαλλαγεί από τους πόνους.

Όμως, στην αναμέτρηση του διπλού στο World Tennis League με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ υπήρξαν πολλές στιγμές που έδειχνε να πονάει στη μέση, γεγονός που δεν του επιτρέπει να αποδώσει αυτά που μπορεί και ορίζει το πλούσιο ταλέντο του. Οι πόνοι αποτυπώνονται και σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να δείχνει προβληματισμένος. Είναι φανερό ότι ακόμα δεν είναι στο 100%, με τη γλώσσα του σώματος του να γεννά ανησυχίες και προβληματισμό ενόψει της νέας σεζόν.

Δείτε το βίντεο:

Ανησυχίες και προβληματισμός που αυξήθηκαν μετά την απόφαση του Ελληνα τενίστα να μην αγωνιστεί στους χθεσινούς αγώνες του τουρνουά επίδειξης που πραγματοποιείται στο Αμπου Ντάμπι. Μια απόφαση που πάρθηκε από τον Στέφανο για να προστατεύσει το σώμα του. Ένας τραυματισμός που αποδεικνύεται σοβαρότερος από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Ο Στέφανος σε δηλώσεις που είχε κάνει πρόσφατα είχε αναφερθεί στον τραυματισμό του και είχε εκφράσει την πίστη του ότι θα είναι έτοιμος στα πρώτα επίσημα τουρνουά της νέας σεζόν. «Πηγαίνει καλύτερα. Κάνω πολλά πράγματα κάθε μέρα για να ελαττώσω τον πόνο όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να επιστρέψω στην κανονικότητα. Ο πόνος για 1-2 εβδομάδες ήταν πολύ μεγάλος. Τώρα βρίσκομαι στο σωστό δρόμο για να βρεθώ και πάλι εκεί που βρισκόμουν, να είμαι υγιής και να μην νιώθω πόνο.

Αν δεν είμαι σε θέση να τα καταφέρω, που ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα χρειαστώ διαφορετική προσέγγιση και μια διαφορετική κατεύθυνση σ’ αυτό που κάνω. Έχω πίστη ότι θα είμαι έτοιμος και πως τα πράγματα θα πάνε καλά. Φυσικά χρειάζονται όσο περισσότερες εβδομάδες γίνεται για να προετοιμαστείς καλά πριν από ένα μεγάλο τουρνουά, όπως είναι το Αυστραλιανό Οπεν. Αλλά υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν που δεν είχα την κατάλληλη προετοιμασία σε ένα Grand Slam», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αυτό που απομένει να φανεί είναι κατά πόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα καταφέρει στις εβδομάδες που απομένουν μέχρι το Αυστραλιανό Οπεν να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στη μέση και να παρουσιαστεί έτοιμος στο πρώτο Grand Slam του 2024.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024