Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο πόλεμος του streaming και ένα megadeal στα σκαριά

Ο πόλεμος του streaming και ένα megadeal στα σκαριά

Σε αρχικές συζητήσεις για πιθανή συγχώνευση βρίσκονται οι CEO των Warner Bros Discovery και Paramount Global

Η Warner Bros Discovery – που ελέγχει μεταξύ άλλων τα δίκτυα CNN και HBO – βρίσκεται σε συνομιλίες με την Paramount Global, που βρίσκεται πίσω από μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, και το κανάλι CBS News  προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα συγχώνευσης.

Στόχος από ένα τέτοιο ντιλ των μεγάλων αυτών παικτών στον χώρο της ενημέρωσης και της διασκέδασης φέρεται ότι είναι μεταξύ άλλων η αύξηση της κερδοφορίας τους, η οποία δέχτηκε πλήγμα από τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρξε στη μετάδοση περιεχομένου μέσω ροής (streaming) απέναντι σε εταιρείες όπως η Netflix.

Εαν προχωρήσει τελικά μια τέτοια συγχώνευση, θα μπορούσε να προκαλέσει νέο γύρο από ντιλ στον κλάδο, όπου μεγάλες και μικρότερες εταιρείες προσπαθούν να κερδίσουν μερίδιο σε συνδρομητές, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς στρατόπεδα

Εάν προχωρήσει τελικά μια τέτοια συγχώνευση, θα μπορούσε να προκαλέσει νέο γύρο από ντιλ στον κλάδο, όπου μεγάλες και μικρότερες εταιρείες προσπαθούν να κερδίσουν μερίδιο σε συνδρομητές οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς στρατόπεδα.

Εκτός από τη Netflix, άλλοι ανταγωνιστές είναι επίσης η Disney Entertainment, αλλά και η Apple και η Amazon.

Οι επαφές

Οι συνομιλίες μεταξύ Warner Bros Discovery και Paramount Global ήταν προκαταρκτικές και μπορεί να μην καταλήξουν σε «γάμο», ανέφεραν πηγές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ομως τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.

Οπως μετέδωσε πρώτα ο ιστότοπος Axios, ο διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros Discovery Ντέιβιντ Ζάσλαβ συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον ομόλογό του στην Paramount Global Μπομπ Μπάκις για να συζητήσουν μια τέτοια πιθανή συμφωνία.

Επίσης ο Ζάσλαβ φερόταν ότι είχε μιλήσει και με την πρόεδρο της Paramount Σάρι Ρέντστοουν, της οποίας η οικογενειακή επιχείρηση έχει τον έλεγχο της Paramount.

Για να ολοκληρωθεί μια τέτοια συγχώνευση θα πρέπει να δοθεί μεταξύ άλλων έγκριση από τις ομοσπονδιακές εποπτικές Αρχές των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν παρέμβει πολλές φορές για να μην αποκτήσουν κάποιες εταιρείες μονοπωλιακή θέση στην αγορά.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, πάντως, τα στελέχη της Warner Bros πιστεύουν ότι θα μπορούσε να προχωρήσει μια τέτοια συγχώνευση και να λάβει σχετικές εγκρίσεις.

Οι δύο εταιρείες ενδιαφέρονται για ένα πιθανό τέτοιο ντιλ επειδή βλέπουν να μειώνεται το μερίδιό τους στην αγορά, καθώς πολλοί καταναλωτές έχουν ακυρώσει συνδρομές στην καλωδιακή τηλεόραση και έχουν στραφεί σε συνδρομές νέας γενιάς υπηρεσιών ροής (streaming).

Οι τελευταίες συνεπάγονται αυξημένο κόστος για τις εταιρείες που τις παρέχουν, κόστος το οποίο αυξάνεται συνεχώς – όπως και ο ανταγωνισμός.

Στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Axios, οι δύο μάνατζερ συζήτησαν στη Νέα Υόρκη «τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες τους θα μπορούσαν να αλληλοσυμπληρώνονται», όπως αναφέρεται.

Για παράδειγμα, η κύρια υπηρεσία ροής κάθε εταιρείας – Paramount+ και Max – θα μπορούσε να συγχωνευθεί με την άλλη για να ανταγωνιστούν καλύτερα το Netflix και τη Disney+.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν η Warner θα αγόραζε την Paramount Global ή τη μητρική της εταιρεία, τη National Amusements.

Πηγή του Axios ανέφερε ότι και οι δύο επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι.

Η Warner φέρεται επίσης ότι έχει προσλάβει τραπεζίτες για να διερευνήσουν το ενδεχόμενο επίτευξης μιας τέτοιας συμφωνίας.

Τα σενάρια δεν τελειώνουν εδώ. Η Warner θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μεγάλο δίκτυο διεθνούς διανομής της για να ενισχύσει τις πωλήσεις περιεχομένου της Paramount.

Επίσης τα προγράμματα παιδικού προγραμματισμού της Paramount θα μπορούσαν να είναι πολύ χρήσιμα για τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της Warner στο streaming.

Το CBS News θα μπορούσε να συνδυαστεί με το CNN για να δημιουργηθεί νέα παγκόσμια δύναμη στη μετάδοση ειδήσεων.

Τα αστυνομικά δράματα του CBS, όπως το «NCIS» και το «Criminal Minds», θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τα προγράμματα Investigation Discovery του TruTV, αναφέρεται ακόμη στο δημοσίευμα.

Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»

Sports in

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σέσαρ Λουίς Μενότι (pic)

Στα 85 του χρόνια ο θρυλικός Σέσαρ Λουίς Μενότι άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την Αργεντινή και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024