Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Θάλασσα: Το κρουαζιερόπλοιο Maud παραμένει ανοιχτά της Δανίας μετά την καταιγίδα και το μπλακ άουτ

Βόρεια Θάλασσα: Το κρουαζιερόπλοιο Maud παραμένει ανοιχτά της Δανίας μετά την καταιγίδα και το μπλακ άουτ

Δύο ρυμουλκά το βοηθούν να παραμένει σταθερό.

Το νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο MS Maud (φωτογραφία αρχείου/Guardian)  συνεχίζει να βρίσκεται στην Βόρεια Θάλασσα μετά τη σφοδρή θαλασσοταραχή εξαιτίας της οποίας έσπασαν τζάμια στη γέφυρα του πλοίου και προκλήθηκε προσωρινό μπλακάουτ χθες βράδυ, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Δανίας.

Οι 266 επιβάτες και τα 131 μέλη του πληρώματος είναι ασφαλείς, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Διάσωσης (DJRC) της Δανίας, προσθέτοντας ότι δύο ρυμουλκά από την εταιρία διασώσεων Esvagt το βοηθούν να παραμένει σταθερό.

Πλέουν κόντρα στον άνεμο

«Χρειάζεται απλά να περάσουν ήρεμα την καταιγίδα και το καταφέρνουν πλέοντας κόντρα στον άνεμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Δείτε βίντεο

Το σκάφος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έπλεε σε απόσταση περίπου 200 χλμ από τις δυτικές ακτές της Δανίας και 330 χλμ από τις ανατολικές ακτές της Βρετανίας όταν στη γέφυρα εισήλθε νερό, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος.

Η βασική μηχανή του σκάφους συνέχιζε να λειτουργεί, γεγονός που κατέστησε δυνατή τη χειροκίνητη πλοήγηση του πλοίου από το μηχανοστάσιο.

Οπως μεταδίδουν ο τηλεοπτικός σταθμός TV2 στη Δανία και η νορβηγική εφημερίδα VG, εξαιτίας σφοδρής θαλασσοταραχής έσπασαν τζάμια στη γέφυρα του πλοίου, μπήκαν νερά και προκλήθηκε προσωρινό μπλακάουτ.

Δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από χθες

Τα δεδομένα από την ιστοσελίδα εντοπισμού πλοίων Vesselfinder.com έδειξαν σήμερα ότι το MS Maud δεν έχει μετακινηθεί σχεδόν καθόλου από χθες βράδυ. Δεν ήταν άμεσα σαφές πού θα κατευθυνθεί στη συνέχεια το σκάφος.

Το πλοίο απέχει περίπου 130 ναυτικά μίλια από τη δυτική ακτή της Δανίας (φωτογραφία VesselFinder.com)

Το MS Maud, που ανήκει στην εταιρία κρουαζιέρων HX, μονάδα του νορβηγικού ομίλου Hurtigruten Group, απέπλευσε από το Φλόρε της Νορβηγίας χθες και αναμενόταν στο Τίλμπερι της Βρετανίας σήμερα.

Ο όμιλος Hurtigruten δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο. Χθες, η εταιρία ανακοίνωσε ότι το Maud υπέστη «προσωρινό μπλακ άουτ» και ότι το πλήρωμα και οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

Εσπασαν τζάμια στη γέφυρα του πλοίου και μπήκαν νερά

Χθες εξαιτίας σφοδρής θαλασσοταραχής έσπασαν τζάμια στη γέφυρα του πλοίου, μπήκαν νερά και προκλήθηκε προσωρινό μπλακάουτ.

Οι μηχανές έσβησαν, δεν υπήρχε πρόωση, με αποτέλεσμα το σκάφος να βρεθεί σε παράλληλη θέση με τα κύματα ύψους 7-8 μέτρων και να γέρνει από τη μια πλευρά στην άλλη, σύμφωνα με τον Στιγκ Φλέμινγκ Ολσεν, αξιωματικό υπηρεσίας στο Κέντρο Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πλήρωμα ανέκτησε χειροκίνητα τη λειτουργία του σκάφους.

Η κατάσταση του κρουαζιερόπλοιου παρακολουθείται προσεκτικά από τις αρχές της Δανίας, της Νορβηγίας, της Αγγλίας και της Γερμανίας.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024