Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Windows 10: «Στα σκουπίδια» 240 εκατ. PC με το τέλος της υποστήριξης

Windows 10: «Στα σκουπίδια» 240 εκατ. PC με το τέλος της υποστήριξης

Η Microsoft σχεδιάζει να σταματήσει την υποστήριξη για τα Windows 10 το 2025, ή το 2028 για όσους πληρώνουν.

Το σχέδιο της Microsoft να τερματίσει τις ενημερώσεις λογισμικού για τα Windows 10 θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να περιπέσουν σε αχρηστία 240 εκατομμύρια προσωπικούς υπολογιστές, εκτιμά εταιρεία ερευνών.

Τα ηλεκτρονικά απόβλητα από αυτά τα PC θα ζύγιζαν 480.000 τόνους, μάζα ισοδύναμη με 320.000 αυτοκίνητα, υπολογίζει η Canalys Research.

Πολλοί από αυτούς τους υπολογιστές θα παρέμεναν λειτουργικοί, θα ήταν όμως δύσκολο έως αδύνατο να πουληθούν χωρίς δυνατότητα ενημέρωσης για κενά ασφάλειας.

Η Microsoft σχεδιάζει να σταματήσει την υποστήριξη για τα Windows 10 τον Οκτώβριο του 2025, πρόσφατα όμως ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει ενημερώσεις ασφάλειας έως τον Οκτώβριο του 2028 για όσους πληρώνουν μια ετήσια συνδρομή, της οποίας το ύψος δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Αν η τιμή κυμαίνεται στα επίπεδα προηγούμενων τέτοιων πακέτων υποστήριξης, η αγορά νέων PC θα ήταν πιο συμφέρουσα, κάτι που θα ανέβαζε τον αριθμό των υπολογιστών που καταλήγουν στα σκουπίδια, επισημαίνει η Canalys.

Η Microsoft δεν απάντησε σε ερώτημα του Reuters για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της απόρριψης μηχανημάτων που δεν είναι συμβατά με τα νεότερα Windows 11.

To θετικό είναι ότι το ποσοστό ανακύκλωσης των παλιών υπολογιστών είναι σχετικά υψηλό, καθώς οι σκληροί δίσκοι περιέχουν μαγνήτες νεοδυμίου που χρησιμοποιούνται στους κινητήρες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ανεμογεννήτριες.

Συχνά μάλιστα οι σκληροί δίσκοι καταλήγουν στα απορρίμματα πριν φτάσουν στο τέλος της ζωής τους, μια σημαντική πηγή νεοδυμίου.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024