Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες περικοπές»

«Οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες περικοπές»

Έρευνα της Intrum δείχνει ότι η Ελλάδα θα μειώσει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη τις Χριστουγεννιάτικες της δαπάνες της!

Η γενική αύξηση των τιμών και των επιτοκίων οδηγεί σε αλλαγή της νοοτροπίας των καταναλωτών, οι οποίοι αναγκάζονται να καταναλώνουν πολύ πιο συνειδητά και να μειώνουν τα έξοδά τους σχεδόν για ολόκληρο το καλάθι αγορών.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει και τις δαπάνες για τα Χριστούγεννα. Πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρώπη και φυσικά την Ελλάδα και ιδιαίτερα τη χώρα μας, όπου οι καταναλωτές αναμένουν να μειώσουν τις δαπάνες τους σε καταστήματα και εστιατόρια.

Αυτό αντικατοπτρίζεται στην τελευταία Έκθεση Ευρωπαϊκών Καταναλωτικών Πληρωμών Intrum που δημοσιεύτηκε από την Ισπανική Συνομοσπονδία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (CEPYME).

Με βάση αυτή την έρευνα η Ελλάδα (79%), η Ιταλία (77%) και η Πορτογαλία (72%) είναι οι χώρες όπου ο μεγαλύτερος αριθμός πληθυσμού αναμένεται να δαπανήσει λιγότερα, ενώ η Γερμανία και η Φινλανδία, με 60% και η Δανία (το 58%) αντιπροσωπεύει αυτούς που θα μειώσουν λιγότερο τις δαπάνες τους τα Χριστούγεννα.

Στην Ευρώπη, ο μέσος όρος βρίσκεται στο 65%.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Έλληνες θα είναι πιο συγκρατημένοι όταν πρόκειται να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους και η Ελλάδα είναι η χώρα με τους περισσότερους πολίτες που σκοπεύουν να μειώσουν τα έξοδά τους αυτή την εορταστική περίοδο.
αύξηση του πληθωρισμού και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες, μεταξύ άλλων, είναι μερικοί από τους παράγοντες που οδήγησαν σε μια πιο προσεκτική στάση όσον αφορά τις δαπάνες κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών.

Σύμφωνα με την έκθεση που ετοίμασε η Intrum οι περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες (στο 70% τους) επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται να μειώσουν τις δαπάνες τους για γεύματα και δώρα με σκοπό να προστατεύσουν το πορτοφόλι τους.

Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών (83%) που θα περιορίσει τις εξόδους του και τα δώρα. Την ακολουθούν σε αυτό τον τομέα δαπανών η Ιρλανδία (79%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (75%). Από την άλλη, Τσεχία και Ουγγαρία, με 64% και η Πολωνία με 61% αντιπροσωπεύουν τις χώρες όπου οι συνήθεις δαπάνες για γεύματα εκτός σπιτιού και δώρα θα περικοπούν λιγότερο.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024