Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Υεμένη: ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ καταδικάζουν τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία» για τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κοινή δήλωση των ΗΠΑ, της ΕΕ του ΝΑΤΟ και πολλών χωρών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΝΑΤΟ και πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Υεμένης, εξέδωσαν κοινή δήλωση χθες Τρίτη καταδικάζοντας την «ανάμιξη των Χούθι στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της ναυσιπλοΐας» εν μέσω των επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα (στη φωτογραφία του Reuters/Khaled Abdullah, επάνω, αντάρτες Χούθι χορεύουν στο κατάστρωμα εμπορικού πλοίου που κατέλαβαν στην Ερυθρά Θάλασσα).

Οι επιθέσεις «πλήττουν πολλές χώρες, πέρα από τις σημαίες που φέρουν τα πλοία»

«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι ενθαρρύνουν περαιτέρω όλα τα κράτη να απόσχουν από τη διευκόλυνση ή την ενθάρρυνση των Χούθι. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτές τις επιθέσεις, οι οποίες πλήττουν πολλές χώρες, πέρα από τις σημαίες που φέρουν τα πλοία αυτά», αναφέρουν οι υπογράφοντες στη δήλωση.

Συμμαχία 10 χωρών

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε προχθές τον σχηματισμό στην Ερυθρά Θάλασσα συμμαχίας 10 χωρών για την αντιμετώπιση των επανειλημμένων επιθέσεων των σιιτών ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον πλοίων που κατ’ αυτούς «συνδέονται» με το Ισραήλ.

Πέραν των ΗΠΑ, ο Λόιντ Οστιν διευκρίνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο, πως στη συμμαχία αυτή συμμετέχουν η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Ισπανία και οι Σεϊχέλες.

«Η πρόσφατη κλιμάκωση των ανεύθυνων επιθέσεων των Χούθι από την επικράτεια της Υεμένης απειλεί την ελεύθερη ροή του εμπορίου, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αθώων ναυτικών και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», υπογράμμισε.

«Γι’ αυτό σήμερα ανακοινώνω την έναρξη της επιχείρησης ‘Prosperity Guardian’», πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Αμυνας.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024