Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζακ ΛεΝτέι: Η «ανακάλυψη» του Μπλατ που «εκτοξεύτηκε» στην αγκαλιά του Ομπράντοβιτς (vids)

Ζακ ΛεΝτέι: Η «ανακάλυψη» του Μπλατ που «εκτοξεύτηκε» στην αγκαλιά του Ομπράντοβιτς (vids)

Ο Ζακ ΛεΝτέι έγινε γνωστός στον Ολυμπιακό, έκανε ένα... tour στην Euroleague και κατέληξε στην Παρτιζάν, όπου κάνει πράγματα και θαύματα υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Ζακ ΛεΝτέι αποτελεί τη φετινή σεζόν έναν από τους καλύτερους και πιο σταθερούς πάουερ φόργουορντ της Euroleague, πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα της Παρτιζάν και έχει κερδίσει στο έπακρον την εμπιστοσύνη του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο 29χρονος Αμερικανός ήταν εξαιρετικός στο μεγάλο διπλό των Σέρβων στην έδρα της Βαλένθια με 72-67 και πλέον η ομάδα του «Ζοτς» εδραιώθηκε στην πρώτη τετράδα της Euroleague με ρεκόρ 9-6 και τον ΛεΝτέι να έχει κομβικό ρόλο. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι «κλειδί» σε άμυνα και επίθεση, στο ματς με τις «νυχτερίδες» είχε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ και οδήγησε μαζί με τον Πάντερ σε σπουδαία επικράτηση την Παρτιζάν.

Ο ΛεΝτέι και μια πολύ ιδιαίτερη πενταετία

Ο ΛεΝτέι τη φετινή σεζόν κάνει πράγματα και θαύματα με την Παρτιζάν, είναι ακόμη καλύτερος από πέρσι και έχει καταφέρει με τον Ομπράντοβιτς να εξελίξει το παιχνίδι του και να «εκτοξευτεί». Συνολικά τη φετινή χρονιά στη Euroleague μετράει 11,3 πόντους, 4,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 14,5 στο σύστημα αξιολόγησης και ταυτόχρονα έχει 54% στο δίποντο, 40% στο τρίποντο και 88% στις βολές.

Όλα ξεκίνησαν από τον Μπλατ

Η ραγδαία εξέλιξη του μπορεί να οφείλεται στον θρυλικό Σέρβο προπονητή, όμως την αρχή την έκανε ο Ντέβιντ Μπλατ πριν από 5 χρόνια όταν και τον «ανακάλυψε» στο Ισραήλ και την Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ για να τον φέρει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός προπονητής είχε προκαλέσει πολλές εντυπώσεις όταν οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν τότε την απόκτηση του, αφού δεν τον γνώριζαν πολλοί.

Ωστόσο, ο ΛεΝτέι με το «καλημέρα» στην πρώτη του χρονιά στη Euroleague έδειξε τα… δόντια του και… έμεινε στο μυαλό των περισσότερων για την περίεργη μηχανική που έχει στο σουτ. Στον Ολυμπιακό υπέγραψε για δύο χρόνια, όμως έμεινε μόλις έναν. Η δουλειά όμως είχε γίνει, αφού ήταν εκ των κορυφαίων στο λιμάνι σε μια περίεργη σεζόν, σκοράροντας 9,7 πόντους, μαζεύοντας 4 ριμπάουντ και έχοντας 10,8 στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Ζαλγκίρις και η Αρμάνι

Το γεγονός ότι έφυγε από τον Ολυμπιακό άνοιξε την όρεξη ομάδων της Euroleague, με τον ΛεΝτέι να μην αργεί να βρίσκει στον επόμενο σταθμό στην καριέρα του στη Λιθουανία και τη Ζαλγκίρις.  Τη σεζόν εκείνη που διακόπηκε εν συνεχεία από τον κορωνοϊό μέτρησε στην Euroleague πριν την διακοπή, 12 πόντους και 4,2 ριμπάουντ ανά ματς, ενώ πήρε το νταμπλ στη Λιθουανία.

Και στο Κάουνας όμως δεν στέριωσε και έμεινε επίσης έναν χρόνο, για να μεταγραφεί στην Αρμάνι την επόμενη σεζόν και να είναι ξανά σταθερός σε αριθμούς στη Euroleague. Σε 36 αγώνες για την Euroleague, μέτρησε 10 πόντους και 4,6 ριμπάουντ, ενώ στα τρίποντα είχε 46,6% ευστοχία. Παράλληλα, κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, ενώ έφτασε στο Final Four της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου η Αρμάνι τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Η… αγκαλιά του «Ζοτς»

Οι εμφανίσεις του, αλλά και το γεγονός ότι έμεινε ελεύθερος στις αρχές Ιουλίου τον έφερε άμεσα στην… αγκαλιά του Ζέλικο. Ο ΛεΝτέι υπέγραψε για δύο χρόνια με την Παρτιζάν, που επέστρεψε πέρσι μετά από χρόνια στη Euroleague και αυτή ήταν και η κίνηση που «εκτόξευσε» την καριέρα του.

Στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα του Βελιγραδίου είχε πολύ καλά νούμερα, όμως έχασε στον τελικό το Eurocup. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ομπράντοβιτς πήρε wild card για να συμμετάσχει στη Euroleague. Τη σεζόν 2022-23, είχε 10,7 πόντους με 4,6 ριμπάουντ μέσο όρο στη Euroleague, αλλά και 38.4% στα τρίποντα, ενώ κατέκτησε την Αδριατική Λίγκα, αφού η Παρτίζαν νίκησε με 3-2 στη σειρά των τελικών τον Ερυθρό Αστέρα, με τον ίδιο να έχει στον τελικό αγώνα 15 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Το περασμένο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος, αλλά κατόπιν επιθυμίας του Ομπράντοβιτς και κατ’ ιδίαν συζήτησης των δύο ανανέωσε μέχρι το 2025 με καλύτερες αποδοχές και πλέον έχει ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στους Σέρβους. Τα νούμερα του είναι ακόμη καλύτερα από τις προηγούμενες χρονιές, ενώ παίζει περίπου 32 λεπτά σε κάθε παιχνίδι κι αυτό τα λέει όλα, με τον ΛεΝτέι να είναι καταλυτικός και στην άμυνα και στην επίθεση και να έχει κερδίσει για τα καλά την εμπιστοσύνη του «Ζοτς».

Τα φετινά στατιστικά του ΛεΝτέι

Τα νούμερα καριέρας του Αμερικανού

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024