Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: Συγγνώμη ζητάει η μητέρα του κατηγορούμενου για το τροχαίο με νεκρό αστυνομικό

Καταδίωξη στον Ασπρόπυργο: Συγγνώμη ζητάει η μητέρα του κατηγορούμενου για το τροχαίο με νεκρό αστυνομικό

Η μητέρα του 20χρονου που εμπλέκεται στην καταδίωξη στον Ασπρόπυργο και συνελήφθη ζήτησε συγνώμη για τον θάνατο του αστυνομικού και τον βαρύ τραυματισμό του συναδέλφου του.

Συγγνώμη από την οικογένεια του 29χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στην καταδίωξη στην Εθνική Οδό στον Ασπρόπυργο, θέλησε να ζητήσει η μητέρα του 20χρονου που συνελήφθη.

Η μητέρα του 20χρονου που εμπλέκεται στην καταδίωξη, ζήτησε συγνώμη για τον θάνατο του αστυνομικού και τον βαρύ τραυματισμό του συναδέλφου του: «Ζητάω συγγνώμη για αυτό που συνέβη. Ζητώ συγνώμη για τον θάνατο του αστυνομικού, το παιδί μου είναι καλό παιδί», είπε μιλώντας στο Star.

Έχουν γίνει δύο συλλήψεις και έχει ταυτοποιηθεί ακόμα ένας εμπλεκόμενος στην καταδίωξη

Από την πλευρά του ο αδελφός του θύματος, αστυνομικός και αυτός, προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. «Η μία εκπαίδευση μετά την άλλη παίρνει ένα περιθώριο, έναν χρόνο μετά από τη μία. Είναι η αυταπάρνηση που έχει ο κάθε αστυνομικός, είναι η ένταση της στιγμής, είναι πολλά πράγματα, τα οποία εκπαιδευόμαστε, αλλά και στην πορεία βλέπουμε και πράγματα και αντιδρούμε ανάλογα. Δεν έχω προλάβει να διαβάσω, να ακούσω, να δω κάτι, πώς έγινε πραγματικά», δήλωσε ο αδελφός του Χρήστου μιλώντας στο Star.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12), όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει καταδίωξη με περιπολικά και μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., η οποία κατέληξε στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου.

Ενώ βρισκόταν στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στην προσπάθειά του ν’ αποφύγει τις αστυνομικές δυνάμεις, ο οδηγός του ύποπτου αυτοκινήτου έκανε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, με αποτέλεσμα μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην καταδίωξη να πέσει πάνω σε περιπολικό όταν ο οδηγός του φρέναρε απότομα.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα τραυματίστηκε βαρύτατα, μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου δυστυχώς κατέληξε λίγο αργότερα. Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο έτερος αναβάτης της μηχανής.

Μετά το τροχαίο το οποίο προκλήθηκε κατά την καταδίωξη, συνελήφθη ο ένας από τους υπόπτους που επέβαινε στο δεύτερο, καταδιωκόμενο όχημα, ένας 20χρονος, ενώ η αστυνομία έχει ταυτοποίησει τους δύο από τους τρεις συνεργούς του.

Το απόγευμα της Τρίτης (19/11) εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας από τους δύο ταυτοποιημένους δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 17χρονο ξάδερφο του 20χρονου.

Ο ανήλικος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Πέραμα από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη καθώς και για την ταυτοποίηση του τέταρτου μέλους της συμμορίας, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις δράστες είχαν συστήσει συμμορία που έκλεβαν συστηματικά αυτοκίνητα.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024