Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο 73χρονος που παραβίασε τον μισό ΚΟΚ στο κέντρο της Αθήνας

Ποιος είναι ο 73χρονος που παραβίασε τον μισό ΚΟΚ στο κέντρο της Αθήνας

Του αφαιρέθηκε το δίπλωμα για περισσότερα από 3 χρόνια και το επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560

Γνωστός επιχειρηματίας που διατηρεί νυχτερινά κέντρα σε Αθήνα και Μύκονο είναι ο 73χρονος που συνελήφθη μετά από μια τρελή με το αυτοκίνητό του παραβιάζοντας τον μισό κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Το 2005 απασχόλησε τις Αρχές όταν έγινε έφοδος της αστυνομίας για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το 2012 σημειώθηκε δολοφονική επίθεση εναντίον του.

Σε μία ώρα και 25 λεπτά ο 73χρονος από το κέντρο της Αθήνας μέχρι την Παλλήνη παραβίασε 17 κόκκινα φανάρια

Τα τελευταία χρόνια η διαχείριση των νυχτερινών κέντρων πέρασε στον γιο του, ενώ η κόρη του διαπρέπει στο χώρο του μόντελινγκ.

Τι λέει το οικογενειακό του περιβάλλον

«Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία είτε θα τον καταδικάσει είτε όχι. Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος. Ο δικηγόρος του έχει αναλάβει συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία, δεν ισχύουν αυτά που λένε. Το αλκοόλ ήταν κάτω από τα όρια, δεν πίνει. Ο συγκεκριμένος έχει πρόβλημα με την καρδιά του, παίρνει χάπι και δεν καταναλώνει αλκοόλ. Αυτά που λέγονται δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα», αναφέρει στο MEGA το οικογενειακό περιβάλλον του 73χρονου επιχειρηματία.

Από το Κολωνάκι στην Παλλήνη

Ο 73χρονος συνελήφθη και σε βάρος του επιβλήθηκαν μια σειρά από πρόστιμα για όλα όσα έκανε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

Όπως περιγράφουν οι αστυνομικοί που πήραν μέρος στην καταδίωξη, ο 73χρονος αρχικά εντοπίστηκε στις 06:20 το πρωί να κινείται αντίθετα στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας στην Αθήνα. Περιπολικά της αστυνομίας φτάνουν στο σημείο, αλλά ο επιχειρηματίας δεν συμμορφώνεται. Αναπτύσσει ταχύτητα και αρχίζει να κάνει το γύρο της Αθήνας στο αντίθετο ρεύμα, με τη μία παράβαση να διαδέχεται την άλλη.

Άμεσα με τη χρήση των φωτεινών και ηχητικών μέσων τού έγινε σήμα για να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως δεν συμμορφώθηκε.

Η τρελή πορεία του αυτοκινήτου συνεχίζεται και μαζί οι ζημιές, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να μπλοκάρουν το όχημα και ταυτόχρονα να κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην υπάρξει τραυματισμός.

«Εν συνεχεία κινήθηκε αντίθετα σε μονόδρομο επί της οδού Ρηγίλλης, φθάνοντας στην συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Αρδηττού, όπου κινήθηκε πάνω στις γραμμές του τραμ, ανέβηκε επί του πεζοδρομίου και προκάλεσε φθορές σε κολωνάκια», αναφέρουν τα στοιχεία της αστυνομίας.

Ο οδηγός αφού μπήκε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, έφτασε στην Αττική Οδό και κατέληξε στην Παλλήνη, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια στις 7:45 προχθές το πρωί στη συμβολή των οδών Αγίας Ιουλιανής και Ιδομενέως.

Βαριές ποινές και πρόστιμα

Οι αστυνομικοί αρχίζουν να σημειώνουν τις παραβάσεις και να κόβουν πρόστιμα, 17 για τα κόκκινα φανάρια που παραβίασε, δύο για οδήγηση ανάποδα σε μονόδρομο, μία για παραβίαση της διπλής διαχωριστικής λωρίδας, ενώ το αλκοτέστ που του έγινε, έδειξε πως ήταν μεθυσμένος.

Του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για περισσότερα από τρία χρόνια (1.160 ημέρες συνολικά), του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης για 400 ημέρες, όπως και οι πινακίδες κυκλοφορίας και το αυτοκίνητό του κατασχέθηκε.

Ο 73χρονος επιχειρηματίας που ζήτησε από την πρώτη στιγμή δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει, καλείται να εξηγήσει στη δικαιοσύνη τα όσα έκανε, που λίγο έλειψε να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.

«Δεν είναι κακοποιό στοιχείο»

Μιλώντας στο MEGA o Θοδωρής Παναγιώτου, δικηγόρος του 73χρονου οδηγού, τόνισε πως ο εντολέας του δεν είναι κακοποιό στοιχείο.

«Πράγματι, τις τελευταίες ημέρες έρχονται στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις που είχαν τραγική κατάληξη. Είναι λογικό μία τέτοια περίπτωση να απασχολεί την κοινή γνώμη και να τίθενται διάφορα ερωτήματα», είπε.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο κακοποιό στοιχείο ή κάποιον εγκληματία. Είναι ένας απλός πολίτης. Υπήρξε αυτό το περιστατικό που πράγματι εγείρει κάποια ζητήματα».

Σημειώνεται πως ο 73χρονος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως δεν θυμόταν τι είχε συμβεί διότι ήταν μεθυσμένος, με τις Αρχές να αναφέρουν πως το επίπεδο της μέθης του δεν δικαιολογεί την τρελή πορεία που ακολούθησε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024