Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: Κατέρρευσε η «προβοσκίδα του ελέφαντα» - Ο διάσημος βράχος αξιοθέατο

Ταϊβάν: Κατέρρευσε η «προβοσκίδα του ελέφαντα» – Ο διάσημος βράχος αξιοθέατο

Ο βράχος «Elephant Trunk» («προβοσκίδα του ελέφαντα») στην Ταϊβάν αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες που σκαρφάλωναν σε αυτόν και έβγαζαν selfies.

Ένας από τους πιο διάσημους βράχους αξιοθέατα της Ταϊβάν ο βράχος «Elephant Trunk» («προβοσκίδα του ελέφαντα») δεν υπάρχει πλέον καθώς κόπηκε στα δύο και κατέρρευσε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το γραφείο της επαρχίας Ρουιφάνγκ που διαχειρίζεται την περιοχή το δυσάρεστο συμβάν συνέβη στις 15 Δεκεμβρίου. Ο βράχος βρίσκεται στην πόλη Νέα Ταϊπέι στη βόρεια ακτή της Ταϊβάν κοντά στο αλιευτικό λιμάνι Σεν’αο και αποτελούσε πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες που σκαρφάλωναν σε αυτόν και έβγαζαν selfies.

Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για αρκετούς μοναδικά διαμορφωμένους βράχους κοντά στον ωκεανό, συμπεριλαμβανομένου του Queen’s Head (κεφάλι βασίλισσας) στο πάρκο Yehliu.

Ο βράχος «Queen’s Head» που ονομάστηκε έτσι επειδή «μοιάζει με προτομή της βασίλισσας Ελισάβετ με μακρύ λεπτό λαιμό» κινδυνεύει επίσης

Ο επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου, Γιανγκ σενγκ-μιν δήλωσε στο CNA ότι έλαβε μια αναφορά ότι μέρος του βραχώδους σχηματισμού είχε πέσει στη θάλασσα στη 1:55 μ.μ. του Σαββάτου.

Ο βραχώδης σχηματισμός, ο οποίος πήρε το όνομά του από την ομοιότητά του με κορμό ελέφαντα και αποτελούσε πόλο έλξης για τους τουρίστες, κινδύνευε εδώ και χρόνια από τη διάβρωση και είχε αποκλειστεί η πρόσβαση επισκέπτες από το 2020, οι οποίοι δεν μπορούσαν πλέον να σκαρφαλώσουν στον βράχο.

«Ήταν φυσικό να καταρρεύσει»

Καθώς οι άνεμοι και τα κύματα ήταν πραγματικά ισχυρά το απόγευμα του Σαββάτου, η μερική κατάρρευση με τον βράχο να χάνει την «προβοσκίδα» του προκλήθηκε πιθανότατα από τις καιρικές συνθήκες, καθώς και από τη μακροχρόνια διάβρωση του θαλασσινού νερού.

Ο Σεν Τσουάν-τσου, καθηγητής στο Τμήμα Γεωεπιστημών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ταϊβάν, δήλωσε στο επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν ότι ήταν «φυσικό» να καταρρεύσει ο βράχος επειδή επηρεάζεται συνεχώς από το θαλασσινό νερό και τον άνεμο. Το λεπτό τοξωτό σχήμα του βράχου τον έκανε επίσης πιο επισφαλή.

Το Σεν’αο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα από τη δημοφιλή τουριστική περιοχή Ζιουφέν βορειοανατολικά της Ταϊπέι.

Ο βράχος «Queen’s Head» (Κεφάλι βασίλισσας) -που ονομάστηκε έτσι επειδή «μοιάζει με προτομή της βασίλισσας Ελισάβετ με μακρύ λεπτό λαιμό»- στο πάρκο Yehliu κινδυνεύει επίσης με κατάρρευση.

Σύμφωνα με το επίσημο Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Ταϊβάν, η περίμετρος του Queen’s Head είναι πλέον μικρότερη από 120 εκατοστά και λεπταίνει κάθε χρόνο. Το νησί Γκόζο της Μάλτας έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν.

Το διάσημο ασβεστολιθικό «Azure Window», το οποίο είχε αποτελέσει σκηνικό στο Game of Thrones, κατέρρευσε στη θάλασσα το 2017. Δύο χρόνια αργότερα, η Μάλτα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει μια δραματική ατσάλινη αψίδα στο σημείο που κάποτε καταλάμβανε το Azure Window, αλλά το έργο δεν έχει οικοδομηθεί ακόμα.

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024