Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τις κληρώσεις τις «φτιάχνεις» στο γήπεδο

Τις κληρώσεις τις «φτιάχνεις» στο γήπεδο

Τι μας έχει «δείξει» όλα αυτά τα χρόνια η μπάλα; Πολύ απλά οι ταμπέλες πάνε περίπατο όταν αναφέρεται κάποιος σε ευρωπαϊκά ματς κι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρώπη

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει από το μεσημέρι της Δευτέρας, την αντίπαλό του στη φάση των πλέι οφ του Conference League και οι «ερυθρόλευκοι» θα κοντραριστούν με την Φερεντσβάρος, διεκδικώντας την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που συνηθίζουν να βάζουν ταμπέλα στην αντίπαλο μιας ελληνικής ομάδας μετά από ευρωπαϊκή κλήρωση. «Εύκολη» τη μία, «δύσκολη» την άλλη, «περνάει αν είναι καλά» και πάει λέγοντας.

Τι μας έχει «δείξει» όλα αυτά τα χρόνια η μπάλα; Πολύ απλά οι ταμπέλες πάνε περίπατο όταν αναφέρεται κάποιος σε ευρωπαϊκά ματς κι αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρώπη.

Ξεκινώντας λοιπόν από αυτή την βάση ένα είναι σίγουρο για τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με την ουγγρική ομάδα.

Ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δώσουν το 100% για να πετύχουν τον στόχο τους και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Conferenece League κι αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Ο Ολυμπιακός θα βρει απέναντι του μια δυνατή αντίπαλο, μια ομάδα που προσπαθεί τα τελευταία χρόνια ν’ ανέβει «σκαλοπάτια» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τα έχει καταφέρει.

Έχει κάνει βήματα προόδου η Φερεντσβάρος όπως και η Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας, δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε αυτό.

Βέβαια η φετινή της παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν… τραυματική καθώς αποκλείστηκε από την Κλάκσβικ αλλά έδειξε στη συνέχεια να συνέρχεται.

Το σίγουρο όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να έχει στο μυαλό του την Φερεντσβάρος του καλοκαιριού καθώς από εκείνο τον αποκλεισμό έχει «κυλήσει πολύ νερό στ’ αυλάκι».

Σε ότι αφορά την εικόνα που είχε στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, τα αποτελέσματα «λένε» πολλά, καθώς δεν έχασε από Φιορεντίνα και Γάνδη, δύο ομάδες με εξαιρετικές δυνατότητες.

Δεν υπάρχουν λοιπόν εύκολες κληρώσεις ούτε προκρίσεις με χαλαρή εικόνα. Όποια ομάδα πηγαίνει με τέτοια νοοτροπία σε ευρωπαϊκά παιχνίδια συνήθως «πατάει την μπανανόφλουδα» κι αυτό ακριβώς πρέπει ν’ αποφύγει ο Ολυμπιακός.

Τις κληρώσεις τις «φτιάχνει» μια ομάδα με την απόδοσή της στο γήπεδο κι εκεί πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή οι πειραιώτες.

Όλα τα υπόλοιπα, αναφορικά με φαβορί και αουτσάιντερ είναι για να χουμε να λέμε. Αυτό που πάνω απ’ όλα πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στις δύο αναμετρήσεις με την ουγγρική ομάδα είναι συγκέντρωση και σεβασμός στον αντίπαλο.

Αν υπάρχουν αυτά τα δύο στοιχεία από πλευράς ελληνικής ομάδας θα έχει γίνει και το πρώτο βήμα για να υλοποιήσει ο Ολυμπιακός τον στόχο του, την πρόκριση δηλαδή στους «16» της διοργάνωσης.

Ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει αλλά στην παρούσα φάση το μυαλό όλων στην ομάδα του Πειραιά πρέπει να είναι στο πρωτάθλημα κι εν συνεχεία στο Κύπελλο.

Τα παιχνίδια με την Φερεντσβάρος είναι μακριά ακόμα.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024