Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παππάς για Χατζηδάκη: Στα κέρδη του χρηματιστηρίου οφείλεται η κατάταξη του Economist

Παππάς για Χατζηδάκη: Στα κέρδη του χρηματιστηρίου οφείλεται η κατάταξη του Economist

«Μαζί με τον κ. Χατζηδάκη μπορούν να πανηγυρίζουν και οι εισηγμένες που είχαν κέρδη 10,5 δισ. ευρώ», ανέφερε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Παππάς

Μύδρους κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη εκτόξευσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς.

Η απάντηση του Νίκου Παππά αφορά την ανάλυση που δημοσίευσε ο Economist, που κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση στην Οικονομία για το 2023.

«Μαζί με τον κ. Χατζηδάκη μπορούν να πανηγυρίζουν και οι εισηγμένες που είχαν κέρδη 10,5 δισ. ευρώ»

Ο Κωστής Χατζηδάκης την επικαλέστηκε, τονίζοντας ότι η ανάλυση αναγνωρίζει «τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και την σημαντική πρόοδο σε βασικούς οικονομικούς δείκτες όπως η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση της ανεργίας, ο πληθωρισμός κλπ».

«Κατάταξη αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των κερδών στο χρηματιστήριο»

«Ο κ. Χατζηδάκης πανηγυρίζει, επικαλούμενος τον Economist. Η συγκεκριμένη κατάταξη, όμως, είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των κερδών στο χρηματιστήριο. Διότι ενώ οι μετοχές ανέβηκαν κατά 40%, όσο και οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ από το 2021 ως σήμερα, στους άλλους δείκτες η χώρα μας βρίσκεται από τη μέση και κάτω».

«Συνεπώς», σχολιάζει ο Νίκος Παππάς, «μαζί με τον κ. Χατζηδάκη μπορούν να πανηγυρίζουν και οι εισηγμένες που είχαν κέρδη 10,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή, οι τράπεζες και οι εταιρείες ενέργειας, οι οποίες ευνοούνται σκανδαλωδώς από τις επιλογές της ΝΔ. Νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν, απλώς, το τίμημα των κερδών στο χρηματιστήριο».

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024