Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο «διπρόσωπος» Ολυμπιακός και μία μεγάλη αλήθεια (vids)

Ο «διπρόσωπος» Ολυμπιακός και μία μεγάλη αλήθεια (vids)

Η άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να «τσακίζει κόκκαλα», όμως στην άλλη πλευρά του παρκέ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα…

Ένας αγνώριστος Ολυμπιακός εμφανίστηκε χθες βράδυ στο ΣΕΦ. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, τη μία κάκιστη επίθεση μετά την άλλη και δικαίως ηττήθηκε με 63-56 από τη Βαλένθια.

Δεν είναι η ήττα. Είναι ο τρόπος που ήρθε με την εκνευριστική αστοχία στην επίθεση. Ούτε το 7-7 είναι καταστροφή. Αλλά όταν μόνος σου έχεις δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες, με το περσινό νταμπλ και την πορεία έως τον τελικό της Euroleague, αναπόφευκτα στις πρώτες… στραβές θα υπάρξει γκρίνια.

Η άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να «τσακίζει κόκκαλα», αλλά…

Ο Ολυμπιακός είναι εντός όλων των στόχων, αλλά ο Μπαρτζώκας πρέπει άμεσα να βρει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι αν δεν θέλει να χάσει σύντομα το… τρένο της Euroleague. Ξεκινάμε από τα καλά νέα. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά από 14 στροφές έχουν την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης. Πολύ σημαντικό αυτό. Το παθητικό των 1035 πόντων σε 14 αγώνες αποτελεί την κορυφαία επίδοση μέχρι στιγμής στο τουρνουά, αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει για να πετύχει τους φετινούς στόχους του ο Ολυμπιακός.

Το μεγάλο πρόβλημα και Πίτερς

Οι 56 πόντοι που πέτυχαν οι Πειραιώτες στο ΣΕΦ κόντρα στη Βαλένθια είναι μία από τις χειρότερες επιθετικές επιδόσεις της ιστορίας τους, σε μία νύχτα που δεν έμπαινε τίποτα. Σύμφωνοι, η απουσία του Άλεκ Πίτερς αποτελεί μίας πρώτης τάξεως δικαιολογία και εξήγηση για το χθεσινό κάζο στη δημιουργία και το σκοράρισμα. Έλειπε ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού φέτος!

Πρώτος σκόρερ (15.4 πόντοι), καλύτερος σουτέρ τριών πόντων (54.5%) και κορυφαίος σε γενική αξιολόγηση (18.1). Αυτά (και πολλά ακόμα) προσφέρει τη φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό ο Αμερικανός power forward και η απουσία του χθες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.

Αλλά δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση το 41.7% στα δίποντα, το 29% στα τρίποντα και το 56.3% (!) στις βολές. Δεν γίνεται να νικήσεις καμία ομάδα στην Ευρώπη με τέτοια ποσοστά.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί πως οι 56 πόντοι δεν είναι η χειρότερη επιθετική επίδοση φέτος για το σύνολο του Μπαρτζώκα. Είχε προηγηθεί στις 17 Οκτώβρη η ήττα με 65-53 από την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Για 4 πόντους ο Ολυμπιακός δεν διαθέτει τη χειρότερη επίθεση της Euroleague. Μόνο η Βαλένθια των 1039 πόντων είναι κάτω από την ελληνική ομάδα (1043). Οι απουσίες παικτών που είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι στο δημιουργικό κομμάτι είναι σαφώς μία συνθήκη δυσάρεστη και ατυχής. Για την οποία δεν έχει ευθύνη ο κόουτς Μπαρτζώκας. Ωστόσο, οι τραυματίες επέστρεψαν, ο Πετρούσεφ ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα και από εδώ και πέρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για «γκέλες» σαν τη χθεσινή.

Υποχρέωση του πολύπειρου τεχνικού λοιπόν είναι να ανασυντάξει την ομάδα, να της δώσει πνοή στην επίθεση και να βελτιώσει τους αριθμούς που (δυστυχώς ή ευτυχώς) λένε πάντα την αλήθεια…

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024