Ο Δημήτρης Ιτούδης αποτελεί επίσημα παρελθόν από τη Φενέρμπαχτσε από την Τετάρτη (13/12), με τον τούρκικο σύλλογο να τον αντικαθιστά με τον Σάρας Γιασικεβίτσιους ο οποίος είχε μείνει χωρίς ομάδα από τότε που είχε φύγει από τη Μπαρτσελόνα στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει περάσει κι αυτός από τον πάγκο της Φενέρ και δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη κίνηση.

Αναλυτικά ο Σέρβος προπονητής είπε:

«Χθες μίλησα με τον Δημήτρη (σ.σ. Ιτούδη) λόγω της σχέσης που έχω μαζί του. Είμαστε συνάδελφοι και λυπάμαι που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Μάλλον τώρα ή αύριο, θα τηλεφωνήσω στον Σάρας για να ρωτήσω πώς είναι όλα. Είμαστε φίλοι μεταξύ μας, όλοι. Αλλά έτσι είναι η ζωή ενός προπονητή. Κάποιος απομακρύνεται, κάποιος παίρνει μια ευκαιρία. Έτσι είναι. Καλή τύχη σε αυτόν (σ.σ. Γιασικεβίτσιους).

Αυτή είναι η πρώην ομάδα μου. Και πάλι, λυπάμαι για τον Δημήτρη. Ελπίζω να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χρόνο για να χαλαρώσει και να απολαύσει τη ζωή περισσότερο γιατί η ζωή μας, ειλικρινά, δεν υπάρχει. Είναι παιχνίδι, ταξίδι, προπόνηση.

Η EuroLeague είναι πολύ δύσκολη. Ελπίζω ότι ο κόσμος που μας παρακολουθεί, θα το καταλάβει αυτό. Απόψε θα επιστρέψουμε στο Βελιγράδι και αύριο θα κάνω προπόνηση στις 12 το πρωί. Τι να κάνω στις 12 η ώρα; Απλά θα μιλήσουμε λίγο, θα βάλω ένα βίντεο και το Σάββατο παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στο πρωτάθλημά μας με την Μπουντούτσνοστ. Γι’ αυτό, ελπίζω ότι ο Δημήτρης θα απολαύσει τη ζωή λίγο περισσότερο».