Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση της ανασφάλειας, του ψεύδους και του λαϊκισμού

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση της ανασφάλειας, του ψεύδους και του λαϊκισμού

«Καταγράφεται στην ιστορία ως η κυβέρνηση της γενικευμένης ανασφάλειας, κοροϊδεύοντας ευθέως τον λαό», υποστηρίζουν πηγές της Κουμουνδούρου

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση της «ανασφάλειας, του ψεύδους και του λαϊκισμού», σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, προσθέτοντας ότι «αποδεικνύει συστηματικά ότι είναι μια κυβέρνηση που άλλα λέει και άλλα κάνει».

Αναφερόμενες στην έξαρση της οπαδικής βίας και του κοινού εγκλήματος, πηγές προσκείμενες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν ότι διαψεύστηκε το σύνθημα της ΝΔ περί «τάξης και ασφάλειας», τονίζοντας πως «ακόμη και οι αστυνομικοί, πια, φοβούνται πολύ περισσότερο για τη ζωή τους, υπό την πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει αυτή η κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση «μόνο οριζόντια φορολογικά μέτρα στη μεσαία τάξη επιβάλλει, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις της»

Όσον αφορά στην οικονομία, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ενώ καταγράφεται αύξηση των φορολογικών εσόδων «σε βάρος των πολλών», η κυβέρνηση επιλέγει την «οριζόντια και άδικη φορολόγηση της μεσαίας τάξης», την ώρα που η αγοραστική δύναμη μειώνεται και η ακρίβεια στα τρόφιμα συνιστά κοινωνική «βόμβα».

«Με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται η απώλεια του εισοδήματος»

«Καταγράφεται στην ιστορία ως η κυβέρνηση της γενικευμένης ανασφάλειας, κοροϊδεύοντας ευθέως τον λαό», τονίζουν, προσθέτοντας ότι η συζήτηση του προϋπολογισμού είναι αποκαλυπτική.

«Τα έσοδα από ΦΠΑ αυξήθηκαν κατά 40% από το 2021. Αλήθεια, ποιος εργαζόμενος είχε αύξηση 40%;», αναρωτιούνται πηγές της Κουμουνδούρου και τονίζουν ότι «με ημίμετρα δεν αντιμετωπίζεται η απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων εν μέσω υψηλού πληθωρισμού και αισχροκέρδειας».

Παράλληλα, σχολιάζουν πως «η ‘αριθμητική της ανασφάλειας’ λέει ότι ο ΟΑΕΔ καταγράφει 1.030.000 ανέργους. Ότι η χώρα έχει τον χαμηλότερο μέσο μισθό στην Ευρωζώνη. Ότι έχουμε το υψηλότερο ποσοστό φόρων (ρεκόρ 27ετίας το 2022): 29% του ΑΕΠ».

«Μόνο οριζόντια φορολογικά μέτρα στη μεσαία τάξη επιβάλλει»

«Με το κείμενο του προϋπολογισμού, η κυβέρνηση συνεχίζει να αθετεί τις δεσμεύσεις της. Δεν κάνει τίποτα για το ιδιωτικό χρέος και τα ‘κόκκινα’ δάνεια, δεν κάνει τίποτα για το πρόβλημα στέγασης, για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και επαναλαμβάνουν ότι η κυβέρνηση «μόνο οριζόντια φορολογικά μέτρα στη μεσαία τάξη επιβάλλει, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις της».

Σχετικά με τον τομέα της ψυχικής υγείας, πηγές του της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δρομολογεί ρυθμίσεις, οι οποίες «αναμένεται να ανατρέψουν συθέμελα το έργο του ΚΕΘΕΑ στους τομείς της πρόληψης και της απεξάρτησης, απειλώντας το με κλείσιμο».

Τέλος, επισημαίνουν ότι «με τη συγχώνευση όλων των φορέων σε έναν συγκεντρωτικό, αθηνοκεντρικό και δύσκαμπτο υπερφορέα, η κυβέρνηση στέλνει ένα σοκ ανασφάλειας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αυτές τις υπηρεσίες και στις οικογένειές τους».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024