Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επιστήμη μίλησε! Αυτή είναι η μέρα που κάνουμε το λιγότερο σεξ και υπάρχει λόγος!

Η επιστήμη μίλησε! Αυτή είναι η μέρα που κάνουμε το λιγότερο σεξ και υπάρχει λόγος!

Μια μέρα που η λίμπιντο δεν είναι στα καλύτερα της και τι μπορείτε να κάνετε για να σπάσετε την κατάρα

Η σημερινή μέρα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου έχει μια… ιδιαιτερότητα. Αν θέλετε για παράδειγμα να την περάσετε όλη στο κρεβάτι, μάλλον θα τη βγάλετε με ύπνο και Netflix αλλά όχι σεξ!

Δεν το λέμε εμείς, οι ειδικοί το λένε!

Είναι η Παρασκευή; Είναι ο Δεκέμβρης, είναι οι δέκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η κοινωνική πίεση;

Σύμφωνα με μια ανάλυση της ζήτησης για υπηρεσίες σεξουαλικής υγείας – για παράδειγμα εξετάσεις για Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα ή συνταγή για επείγουσα αντισύλληψη- η 15η Δεκεμβρίου είναι η ημερομηνία κατά την οποία οι άνθρωποι κάνουν το λιγότερο σεξ. Για την ακρίβεια, η επόμενη μέρα, η 16η Δεκεμβρίου είναι η μέρα με τη μικρότερη ζήτηση για ειδικούς σε θέματα σεξουαλικής υγείας, αναφέρει η Daily Mail.

Ο Δρ Μπαμπάκ Ασάφι, επιχειρεί να εξηγήσει γιατί η 15η του Δεκέμβρη είναι η πιο… ασέξουαλ μέρα του χρόνου. «Η προηγούμενη ημέρα είναι πιθανώς η ημέρα κατά την οποία οι άνθρωποι είναι λιγότερο σεξουαλικά ενεργοί, δεδομένης της πληθώρας των λόγων για τους οποίους η λίμπιντο μπορεί να είναι χαμηλότερη κατά τους χειμερινούς μήνες».

Ο «χειμερινός κόλπος» και το… «άγχος των γιορτών»

Ένας από τους λόγους της μειωμένης λίμπιντο, όχι μόνο στις 15 Δεκεμβρίου αλλά γενικά τον χειμώνα, είναι ο «χειμερινός κόλπος», δηλαδή η ξηρασία που προκαλεί στα γεννητικά όργανα ο ξηρός και κρύος αέρας.

«Η πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να κάνει το δέρμα και τα μαλλιά ξηρά και αφυδατωμένα αλλά το ίδιο μπορεί να συμβεί και στον κόλπο και πολλές γυναίκες δεν το γνωρίζουν» εξηγεί ο Δρ Ασάφι. «Η ξηρότητα προκαλεί ερεθισμό και φαγούρα και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην έχετε όρεξη για σεξ».

Ένας άλλος παράγοντας είναι το «άγχος των γιορτών». «Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη λίμπιντο όπως και κάθε άλλον τομέα της ζωής και της καθημερινότητας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να το διαχειρίζεστε» λέει ο γιατρός.

Ένας τρίτος λόγος για τη μειωμένη λίμπιντο αυτής της μέρας είναι η μικρότερη διάρκεια της ημέρας, που επηρεάζει τη διάθεση και προκαλεί μια «εποχιακή συναισθηματική διαταραχή» -έναν τύπο κατάθλιψης- που επηρεάζει το 5% των Αμερικανών κάθε χειμώνα.

Υπάρχει λύση – Οι κατάρες είναι για να σπάνε!

Για να σπάσει αυτή η κατάρα ή αν απλά θέλετε να αντιμετωπίσετε τις αιτίες της μειωμένης λίμπιντο, ο γιατρός Ασάφι έχει τις λύσεις.

Για την κολπική ξηρότητα συνίσταται η χρήση λιπαντικού και τα ζεστά και σε μικρή διάρκεια ντους.

Για την τόνωση της διάθεσης, προτείνει βόλτες στο φως του ήλιου άσκηση και γιατί όχι μια επίσκεψη στον ψυχολόγο.

Sports in

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Αντίο με το… καλημέρα στη Μαδρίτη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) από τον Τιάγκο Μοντέιρο και αποκλείστηκε πρόωρα από το ATP Masters 1000 της Μαδρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024