Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκινά έρευνα για την παραπομπή του Μπάιντεν - Το τρικ απόσπασης της προσοχής

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων ξεκινά έρευνα για την παραπομπή του Μπάιντεν – Το τρικ απόσπασης της προσοχής

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και ο Τζο Μπάιντεν, ετοιμάζεται να σερβιριστεί το δικό του από τους Ρεπουμπλικανούς που έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε την Τετάρτη να ξεκινήσει επίσημη έρευνα μομφής κατά του προέδρου Τζο Μπάιντεν με βάση τις αμφιλεγόμενες διεθνείς συναλλαγές του γιου του στην Ουκρανία– μια κίνηση που ο ίδιος ο Μπάιντεν χαρακτήρισε «αβάσιμο» κόλπο.

Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί συσπειρώθηκαν πίσω από την πολιτικά φορτισμένη διαδικασία, παρά τις παρατεταμένες ανησυχίες ορισμένων στο κόμμα ότι η έρευνα δεν έχει ακόμη δημιουργήσει αποδείξεις για παραπτώματα του προέδρου.

Ουσιαστικά πρόκειται για αναμόχλευση των κατηγοριών που αφορούν τον Χάντερ Μπάιντεν και ουκρανικές εταιρείες όταν ο Τζο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του Μπ. Ομπάμα

Η Γερουσία υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών δεν θα ήταν πιθανό να καταδικάσει τον ηγέτη των ΗΠΑ, ακόμη και αν η έρευνα οδηγούσε σε πραγματική δίκη μομφής.

Η εκδίκηση για την νέα δίκη του Τραμπ – Το αφήγημα είναι «Και οι δύο είναι απατεώνες»

Ανεξάρτητα από αυτό, η διαδικασία εγγυάται στους Ρεπουμπλικανούς μια νέα, υψηλού προφίλ πλατφόρμα για να επιτεθούν στον Μπάιντεν καθώς θα κάνει εκστρατεία για επανεκλογή το 2024 – και για να αποσπάσουν την προσοχή από τις ομοσπονδιακές ποινικές δίκες που αντιμετωπίζει ο σχεδόν βέβαιος αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ψηφοφορία με 221-212 ψήφους του κόμματος έθεσε το σύνολο της διάσκεψης των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων στα πρακτικά υπέρ της διαδικασίας παραπομπής που μπορεί να οδηγήσει στην απομάκρυνση από το αξίωμα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει και την ψήφο της Γερουσίας όπου οι Ρεπουμπλικάνοι δεν έχουν την πλειοψηφία.

Ο εκνευρισμός του προέδρου

O ελέφαντας είναι το έμβλημα των Ρεπουμπλικανών και ο γάιδαρος των Δημοκρατικών. Στις ΗΠΑ σχεδόν πάντα σε μετωπική σύγκρουση.

Ο Μπάιντεν, σε μια σπάνια δήλωσή του σχετικά με την προσπάθεια παραπομπής, αμφισβήτησε τις προτεραιότητες των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής των Αντιπροσώπων για την άσκηση έρευνας εναντίον του ιδίου και της οικογένειάς του.

«Αντί να κάνουν οτιδήποτε για να βοηθήσουν να γίνει η ζωή των Αμερικανών καλύτερη, επικεντρώνονται στο να μου επιτίθενται με ψέματα», δήλωσε ο πρόεδρος μετά την ψηφοφορία. «Αντί να κάνουν τη δουλειά τους στο επείγον έργο που πρέπει να γίνει, επιλέγουν να σπαταλούν χρόνο σε αυτό το αβάσιμο πολιτικό κόλπο που ακόμη και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο παραδέχονται ότι δεν υποστηρίζεται από γεγονότα».

Η έγκριση της πολύμηνης έρευνας διασφαλίζει ότι η έρευνα για την παραπομπή θα επεκταθεί μέχρι το 2024, όταν ο Μπάιντεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή και φαίνεται πιθανό να αναμετρηθεί με τον Τραμπ – ο οποίος παραπέμφθηκε δύο φορές κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ έχει πιέσει τους συμμάχους του στο Κογκρέσο για να προχωρήσουν γρήγορα στην παραπομπή του Μπάιντεν, στο πλαίσιο των ευρύτερων εκκλήσεών του για εκδίκηση και αντίποινα εναντίον των πολιτικών του εχθρών.

Πηγές: Times of Israel από πολλαπλά αμερικανικά δίκτυα

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024