Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μώραλης: «Αδικία σε βάρος του Ολυμπιακού – Γιατί δεν δόθηκαν νωρίτερα τα 200 ονόματα»

Μώραλης: «Αδικία σε βάρος του Ολυμπιακού – Γιατί δεν δόθηκαν νωρίτερα τα 200 ονόματα»

Ο Γιάννης Μώραλης μιλώντας στο Κανάλι Ένα, εξέφρασε τις έντονες αντιρρήσεις του στα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στο «Κανάλι Ένα» αναφέρθηκε στα μέτρα που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Ακόμη, ο Μώραλης αναρωτήθηκε γιατί δεν δόθηκαν νωρίτερα στη δημοσιότητα τα ονόματα των 200 χούλιγκαν, πριν συμβεί το περιστατικό, που οδήγησε στον τραυματισμό του αστυνομικού, στον οποίο ευχήθηκε τα καλύτερα, ενώ υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη αδικία για τον Ολυμπιακό όσα αποφάσισε η κυβέρνηση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης: 

«Οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν διαθέτουν την απαιτούμενη γνώση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας, δεν έχουν μελετήσει το θέμα και λαμβάνουν κάποια εντυπωσιακά μέτρα όταν έχουμε νεκρό ή τραυματία που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν εφαρμόζονται καν τόνισε ο Γιάννης Μώραλης και πρόσθεσε:

«Θα έπρεπε να καλέσουν ανθρώπους που έχουν παρακολουθήσει σεμινάρια της UEFA που ξέρουν τα μέτρα που λαμβάνουν άλλα κράτη στο αντικείμενο αυτό. Ποιος λέει πως δεν υπάρχει αστυνομία στην Αγγλία, στην Γερμανία και σε άλλες χώρες; Είναι το ίδιο νομικό πλαίσιο; Οι εταιρείες σεκιούριτι έχουν ίδιες αρμοδιότητες; Έχουμε τις ίδιες εγκαταστάσεις; Το ίδιο νομικό πλαίσιο; Γίνονται παράλογες συγκρίσεις. Προφανώς δεν είναι το ίδιο. Η αντιμετώπιση δεν είναι εύκολη και θέλει μακρόπνοο σχεδιασμό , σοβαρότητα και συνέπεια.

Η αστυνομία λέει: εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε σωματικό έλεγχο, όμως οι εταιρείες σεκιούριτι δεν έχουν την εκπαίδευση και την δυνατότητα να ασκούν σωματικό έλεγχο σε άτομα που αρνούνται ή έχουν επιθετική συμπεριφορά, ούτε έχουν την δυνατότητα να κάνουν συλλήψεις.

Στα γήπεδα στο εξωτερικό υπάρχουν δύο περιφράξεις πριν την είσοδο όπου γίνονται οι συγκεκριμένοι έλεγχοι και ειδικά στον πρώτο η αστυνομία είναι παρούσα και με μεγάλες δυνάμεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αυτό. Έχουμε βία σε όλη την κοινωνία και παίρνουν μέτρα εντυπωσιακά με βαρύγδουπες δηλώσεις τα οποία δεν εφαρμόζονται. Το ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστεί ριζικά το ζήτημα».

«ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ»

Για το γεγονός ότι το παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ο Γιάννης Μώραλης μίλησε για αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού και ολόκληρης της πόλης: «Είναι παράδοξο πως παίξαμε την Τρίτη βόλεϊ με κόσμο, σήμερα θα παίξουμε στο ποδόσφαιρο το κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι με 10 άτομα, ενώ αύριο στο ΣΕΦ θα παίξουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι μπάσκετ με 12.0000 κόσμο. Ποια η λογική των μέτρων;

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν παίζει με κόσμο όπως οι άλλες ελληνικές ομάδες; Δεν προκαλούνται οι φίλοι του Ολυμπιακού με αυτό και μια ολόκληρη πόλη; Το Καραϊσκάκη μαζί με το γήπεδο της ΑΕΚ δεν είναι από τα πιο σύγχρονα γήπεδα; Τα 10 άτομα που θα μπουν σήμερα στο γήπεδο δεν καλύπτουν τις ανάγκες για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ. Ούτε εγώ ως Δήμαρχος και Αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού δεν μπορώ να πάω στο γήπεδο το βράδυ».

«ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΑ 200 ΟΝΟΜΑΤΑ;»

Και συνέχισε ο κ. Μώραλης: «Στο Καραϊσκάκη διοργανώσαμε τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ και πήραμε συγχαρητήρια. Υπάρχει κοινωνική βία, όπως βλέπουμε συχνά και στα πανεπιστήμια. Τι να κάνουμε, δηλαδή; Να κλείσουμε και τα πανεπιστήμια; Πως γίνεται να υπάρχει συλλογική ευθύνη; Εάν γίνουν επεισόδια στο Πολυτεχνείο θα τους προσάγαμε όλους μήπως και βρούμε τους υπαίτιους ή θα κλείσουμε και το Πολυτεχνείο;

Σωστά δόθηκαν τα 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν μήπως ταυτιστούν με διάφορες υποθέσεις. Αυτά τα 200 ονόματα, όμως, το Σάββατο τα βρήκαμε; Γιατί δεν είχαν δοθεί νωρίτερα, ώστε να συλληφθούν και ενδεχομένως να τιμωρηθούν; Εδώ δεν έχουμε καν οριζόντια μέτρα που κατά τεκμήριο είναι άδικα. Έχουμε επιλεκτικά μέτρα σε δυο επίπεδα. Διαφορετική αντιμετώπιση ανά άθλημα αλλά και διαφορετική αντιμετώπιση ανά ομάδα» .

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΥΓΓΟΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε ως μείζον θέμα την αποκατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού ευχόμενος «να κερδίσει τη δύσκολη μάχη για τη ζωή» και ήταν ξεκάθαρος για τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσουν οι εκπρόσωποι του Πειραιά στο κοινοβούλιο σε σχέση με την αδικία εις βάρος του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να είμαστε μουγγοί στον Πειραιά και όσον αφορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις του ήταν εξόφθαλμα λανθασμένες, διότι τα μέτρα θα έπρεπε να έχουν μελετηθεί καλύτερα και το λιγότερο που θα έπρεπε να διασφαλίζουν είναι δικαιοσύνη και ισονομία».

«ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»

Κλείνοντας, ο Γιάννης Μώραλης τόνισε ότι ο ίδιος θα έκανε «αυτό που αποφάσισαν στην Τουρκία, όπου έγινε αναστολή του πρωταθλήματος με ισονομία και όχι κεκλεισμένων των θυρών. Αυτή την περίοδο θα έπρεπε να συζητήσουμε, να γίνει σοβαρή διαβούλευση και μετά να προχωρήσουμε».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024