Τρίτη 25 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φαύλος κύκλος χαμηλής παραγωγικότητας, μισθών και βιοτικού επιπέδου, λέει η Γεροβασίλη

Φαύλος κύκλος χαμηλής παραγωγικότητας, μισθών και βιοτικού επιπέδου, λέει η Γεροβασίλη

Για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μίλησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη κατά τη διάρκεια της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού 2024

Για «φαύλο κύκλο χαμηλής παραγωγικότητας, χαμηλών μισθών και χαμηλού βιοτικού επιπέδου» έκανε λόγο η τέταρτη αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2024.

Μιλώντας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ είπε ότι «το παραγωγικό μοντέλο της χώρας συνεχίζει να βασίζεται στον τουρισμό, στο real estate και στην εξαγορά κόκκινων δανείων και όχι στην υψηλή προστιθέμενη αξία. Οι μισθοί είναι από τους χαμηλότερους στην ΕΕ. Αντί να συγκλίνουμε, συνεχώς αποκλίνουμε. Την ίδια ώρα, είμαστε πρωταθλητές στον πληθωρισμό των τροφίμων, στις τιμές της βενζίνης και στα έξοδα στέγασης. Στις βασικές ανάγκες δηλαδή, εκεί που οι πολίτες καταναλώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματός τους», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη.

«Η χώρα χρειάζεται μεγάλες δομικές, δίκαιες, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις»

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης για μια «οικονομία ακόμη πιο ψηλά», η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι -αντιθέτως- «η ελληνική κοινωνία μετατρέπεται σε κοινωνία υψηλών ανισοτήτων και χαμηλών προσδοκιών, υψηλής κερδοφορίας για κάποιους λίγους και χαμηλής αγοραστικής δύναμης για τους πολλούς, υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης για νοικοκυριά και μικρομεσαίους και φοροασυλίας για τους ισχυρούς». Η κυβέρνηση επισήμανε, «μιλάει για εισαγόμενο πληθωρισμό, πολύ απλά γιατί δεν θέλει να πει τη λέξη αισχροκέρδεια».

Στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό

Κλείνοντας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι η χώρα χρειάζεται μεγάλες δομικές, δίκαιες, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας την ανάγκη για στήριξη της εργασίας, για ισχυρό κοινωνικό κράτος, για δίκαιο φορολογικό σύστημα, για γενναίο πρόγραμμα αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης, για ολιστικό σχέδιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, για νέο παραγωγικό μοντέλο, για ελέγχους απέναντι στην αισχροκέρδεια, για ανθεκτικότητα απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Sports in

Σύνδεσμος του Άρη κατά Καρυπίδη: «Πούλα και φύγε…»

Χαμός στον Άρη, με σύνδεσμο των κίτρινων να απαιτει από τον Θόδωρο Καρυπίδη να «πουλήσει και να φύγει» από την ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 25 Ιουνίου 2024