Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβάτης ταξίδεψε χωρίς διαβατήριο και εισιτήριο - «Δεν θυμάμαι πώς πέρασα από τον έλεγχο»

Επιβάτης ταξίδεψε χωρίς διαβατήριο και εισιτήριο – «Δεν θυμάμαι πώς πέρασα από τον έλεγχο»

Μέλη του πληρώματος ανέφεραν πως κατά τη διάρκεια της πτήσης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος

Ρώσος επιβάτης κατάφερε να ταξιδέψει από τη Δανία στο Λος Άντζελες δίχως διαβατήριο και εισιτήριο, με τον ίδιο να ισχυρίζεται στην Αστυνομία ότι δεν θυμάται πώς πέρασε από τον έλεγχο στην Ευρώπη.

Ο 46χρονος Sergey Vladimirovich Ochigava έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες στις 4 Νοεμβρίου με την πτήση 931 της Scandinavian Airlines από την Κοπεγχάγη.

Αρχικά είπε στις αρχές ότι είχε αφήσει το διαβατήριό του στο αεροπλάνο με το οποίο πέταξε. Ένας αξιωματικός της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ (CBP) δεν μπόρεσε να βρει τον Ochigava στη λίστα πτήσεων ή σε άλλες εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις, σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στις 6 Νοεμβρίου στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Είχε να κοιμηθεί τρεις ημέρες

Σήμερα ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες ομοσπονδιακού εγκλήματος. Στην απολογία του στις 5 Δεκεμβρίου δήλωσε αθώος με τη δίκη του να ορίζεται για τις 26 Δεκεμβρίου.

Αλλόκοτη συμπεριφορά

Ο Ochigava δεν είχε διαβατήριο ή βίζα για να εισέλθει στις ΗΠΑ, αλλά οι τελωνειακοί υπάλληλοι βρήκαν ρωσικές και ισραηλινές ταυτότητες στα πράγματά του. Όμως η καταγγελία με την οποία του απαγγέλθηκαν κατηγορίες δεν ανέφερε ποια ήταν η εθνικότητά του ή αν είχε διπλή υπηκοότητα. Οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης στο τηλέφωνό του μια φωτογραφία που έδειχνε εν μέρει ένα διαβατήριο που περιείχε το όνομά του, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό διαβατηρίου, αλλά όχι τη φωτογραφία του, είπαν.

Σύμφωνα με τον Guardian, το πλήρωμα της πτήσης δήλωσε στους ερευνητές ότι κατά την αναχώρηση της πτήσης, ο Ochigava βρισκόταν σε ένα κάθισμα που υποτίθεται ότι ήταν ελεύθερο. Μετά την αναχώρηση, συνέχισε να περιφέρεται στο αεροπλάνο, να αλλάζει θέσεις και να προσπαθεί να μιλήσει σε άλλους επιβάτες, οι οποίοι τον αγνοούσαν, σύμφωνα με την καταγγελία.

Ζήτησε επίσης δύο γεύματα, ενώ οι αεροσυνοδοί σέρβιραν φαγητό στους επιβάτες, και φέρεται να προσπάθησε να φάει σοκολάτα που ανήκε στο πλήρωμα καμπίνας.

«Ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες»

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν τα αρχεία του Ochigava κατά την κράτησή του στο αεροδρόμιο και συνειδητοποίησαν ότι ήταν λαθρεπιβάτης αφού όλοι οι καταγεγραμμένοι επιβάτες είχαν περάσει από το τελωνείο.

Ο Ochigava «έδωσε ψευδείς και παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής δήλωσης στο CBP ότι άφησε το αμερικανικό διαβατήριό του στο αεροπλάνο», αναφέρεται στην καταγγελία.

Σε συνέντευξή του στο FBI, ο Ochigava ισχυρίστηκε ότι είχε διδακτορικό φιλοσοφίας στα οικονομικά καθώς και στο μάρκετινγκ και ότι είχε εργαστεί τελευταία φορά στη Ρωσία. «Ο Ochigava ισχυρίστηκε ότι δεν είχε κοιμηθεί για τρεις ημέρες και δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε», ανέφερε η καταγγελία.

Ο Ochigava φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε πώς μπήκε στο αεροπλάνο από την Κοπεγχάγη, δεν ήταν σίγουρος αν είχε εισιτήριο και δεν θυμόταν πώς πέρασε από τον έλεγχο του αεροδρομίου στη Δανία χωρίς κάρτα επιβίβασης.

Εάν κριθεί ένοχος θα βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024