Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καλαμάτα: Δεν άντεχε να ακούει άλλο την καμπάνα της εκκλησίας και έφτασε μέχρι το δικαστήριο

Καλαμάτα: Δεν άντεχε να ακούει άλλο την καμπάνα της εκκλησίας και έφτασε μέχρι το δικαστήριο

Αποφασίστηκε η προσωρινή παύση λειτουργίας του καμπαναριού, μέχρι και τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας

Το καμπαναριό εκκλησίας στην Καλαμάτα είχε προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους κατοίκους της περιοχής, καθώς χρησιμοποιούνταν ως ρολόι και χτύπαγε κάθε μισή και κάθε μία ώρα.

Έτσι, ένας κάτοικος προσέφυγε στη δικαιοσύνη για διατάραξη της οικιακής γαλήνης και δικαιώθηκε!

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε πως η εκκλησία δεν θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί το καμπαναριό ως ρολόι.

Ο κάτοικος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και κέρδισε προσωρινή παύση λειτουργίας του καμπαναριού, μέχρι και τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Το γεγονός έκανε γνωστό μέσα από ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Απαγόρευση κρούσης καμπάνας από ιερό ναό ως ωρολογίου με προσωρινή διαταγή δικαστηρίου

Το γραφείο μας εκπροσώπησε ιδιοκτήτη ακινήτου και κάτοικο της περιοχής που θίγεται στην οικιακή του γαλήνη από την χρήση παρακείμενου κωδωνοστασίου ιερού ναού ως ωρολογίου, με χτύπους σε κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέτασε χτες την συγκεκριμένη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ανέβαλε την εκδίκασή της λόγω αποχής δικηγόρου του ιερού ναού, κρίνοντας όμως δεκτό το αίτημα για προσωρινή παύση λειτουργίας του κωδωνοστασίου μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα.

Μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης στις 12.3.2023 ο ιερός ναός είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή της Δικαστή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και να απέχει από την χρήση του κωδωνοστασίου κατά τον περιγραφόμενο τρόπο.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί και αγωγή για την οριστική δικαστική προστασία του ατόμου από την διατάραξη της γαλήνης και της προστασίας της ιδιωτικής του ζωής από τον θόρυβο, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχουν κρίνει ότι αποτελεί θετική υποχρέωση του κράτους για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας από θόρυβο (άρθρο 8 Ε.Σ.Δ.Α.).»

Sports in

«Χρυσό» πριμ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την κατάκτηση του Conference League (vid)

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης «χρυσώνει» τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με πριμ 5.000.000 ευρώ για την κατάκτηση του Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024