
Πέθανε ο ηθοποιός Δημήτρης Ζακυνθινός σε ηλικία 84 ετών
Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο Facebook.
Ο Δημήτρης Ζακυνθινός γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.
«Έφυγε σήμερα ο αγαπημένος μας φίλος , ο σπουδαίος ηθοποιός μας του θεάτρου και του κινηματογράφου Δημήτρης Ζακυνθινός μετά από μάχη λίγων μηνών με τις επιπλοκές της υγείας του…Μας ένωνε μια ειλικρινής, και βαθιά φιλία, από τότε που μαζί πρωταγωνιστούσαμε στους θρυλικούς ΙΕΡΟΣΥΛΟΥΣ του Θάνου Λειβαδίτη πριν 42 χρόνια. Ενας ευαίσθητος μοναχικός άνθρωπος, πολυδιαβασμένος και ταλαντούχος… θα τον θυμόμαστε μέσα από τους κινηματογραφικούς ρόλους του και θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας, έτσι όπως τον συνηθίσαμε από τις όμορφες γιορταστικές βραδιές που οργάνωνε στο ζεστό του σπίτι.. Καλό σου ταξίδι καλέ μας Δημήτρη..».
Ο Δημήτρης Ζακυνθινός γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αποφοίτησε επίσης από την Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και κινηματογράφου, και πρωτοεμφανίστηκε το 1965 με τη «Νέα Σκηνή» του Κωστή Λειβαδέα.
Ακολούθησαν συνεργασίες με τον θίασο Μάρως Κοντού – Γ. Κωνσταντίνου – Ν. Ρίζου,τον θίασο Ζωής Λάσκαρη κ.ά.
Ξεκίνησε την καριέρα του και στον κινηματογράφο συμμετέχοντας στην ταινία «Κάτι κουρασμένα παλικάρια». Παράλληλα, έντονη υπήρξε η δραστηριότητα του και στην τηλεόραση. Υπήρξε εκφωνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και παρουσίαζε για ένα μεγάλο διάστημα τις μόνιμες εκπομπές «Ταξιδεύοντας εδώ και εκεί».
Δείτε μια σκηνή του Δημήτρη Ζακυνθινού με τον Αλέκο Τζανετάκο

- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «πραξικόπημα» στη Βολιβία, κατά του κεντροδεξιού προέδρου Πας
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς
- Νορβηγία: Έκκληση των πρωθυπουργών της Ινδίας και των σκανδιναβικών χωρών υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας
- Τσέλσι – Τότεναμ 2-1: Έχασε και η παραμονή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική




