Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός Andre Braugher

Πέθανε ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός Andre Braugher

Στα 61 του χρόνια και μετά από μια σύντομη μάχη με ασθένεια έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος ηθοποιός Andre Braugher.

Στα 61 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος ηθοποιός Andre Braugher μετά από μάχη με σύντομη ασθένεια.

Ο Andre Braugher πρωταγωνιστούσε στην τηλεοπτική κωμωδία «Brooklyn Nine-Nine» και στο αστυνομικό δράμα του 1990 «Homicide: Life on the Street».

Είχε πρωταγωνιστήσει στο πλευρό του Andy Samberg στην αστυνομική σάτιρα «Brooklyn Nine-Nine» για οκτώ σεζόν, από το 2013 έως το 2021.

Είχε τον ρόλο του Captain Ray Holt για τον οποίο έλαβε τέσσερις υποψηφιότητες για Emmy και δύο βραβεία Critics Choice για τον καλύτερο ηθοποιό σε κωμική σειρά.

Η πορεία του Andre Braugher

Είχε καθιερωθεί προηγουμένως ως δραματικός ηθοποιός παίζοντας τον ντετέκτιβ Frank Pembleton στο «Homicide» από το 1992 έως το 1998. Ένας πρωταγωνιστικός ρόλος για τον οποίο κέρδισε το πρώτο του Emmy το 1998 ως πρωταγωνιστής σε δραματική σειρά.

Ο Andre Braugher κέρδισε επίσης ένα Emmy για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μίνι σειρά το 2006, για τον ρόλο του Nick Atwater στο «Thief».

Συνολικά είχε 11 υποψηφιότητες για Emmy, σύμφωνα με τo site του Television Academy, και 67 τίτλους υποκριτικής σύμφωνα με το IMDB.com.

Ο Andre Braugher εμφανιζόταν τακτικά στη σκηνή στο Φεστιβάλ Σαίξπηρ της Νέας Υόρκης, κερδίζοντας ένα βραβείο Obie εκτός Μπρόντγουεϊ το 1997 για τον ομώνυμο ρόλο στο «Henry V». Έπαιξε επίσης στα «Measure for Measure», «Twelfth Night» και «As You Like It».

Ο πιο πρόσφατος ρόλος του στον κινηματογράφο ήταν ως εκδότης των New York Times, Dean Baquet, στο «She Said», μια δραματοποίηση του βραβευμένου με Πούλιτζερ έργου της εφημερίδας σχετικά με τη σεξουαλική κακοποίηση και την παρενόχληση ηγετικών προσωπικοτήτων του θεάματος και των μέσων ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024