Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΛ.ΑΣ. σπεύδει να «μαζέψει» το λάθος του Οικονόμου για τον «καθοδηγητή»

Η ΕΛ.ΑΣ. σπεύδει να «μαζέψει» το λάθος του Οικονόμου για τον «καθοδηγητή»

Σε μια ακόμα γκάφα στη μάχη της καταπολέμησης της βίας έπεσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Οικονόμου, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να τρέχουν να καλύψουν το λάθος.

Την απόλυτη σύγχυση βιώνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Κατεχάκη, όπου στεγάζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τις εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων που οδήγησαν στο βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Όπως φαίνεται η πλευρά του υπουργείου θέλοντας να δείξει άμεσα έργο, προκειμένου να αντικρούσει τα πυρά που δέχεται η κυβέρνηση για απραξία στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας, πέφτει σε λάθη όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις και τη στρατηγική για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να δηλώσει δημοσίως, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς». «Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτόν με βάση τις πληροφορίες και αξιοποιώντας μία σειρά από στοιχεία» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αυτά άκουσαν οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. και προσπάθησαν να τα… μαζέψουν, λέγοντας ότι έγινε «λάθος» από τον υπουργό εν τη ρίμη του λόγου του και πως ο κ. Οικονόμου ήθελε να πει ότι «ο επικεφαλής έχει σκιαγραφηθεί».

Βέβαια, οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας γνωρίζουν ότι η αναφορά του κ. Οικονόμου μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στις έρευνες των αστυνομικών, καθώς ακόμα συγκεντρώνονται στοιχεία και μαρτυρίες για τα επεισόδια της Πέμπτης 7/12 στου Ρέντη και οποιαδήποτε αναφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα μπορεί να έχει άσχημα αποτελέσματα.

Οι γκάφες Κατσαφάδου

Είχαν προηγηθεί οι αναφορές του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κώστα Κατσαφάδου ενώπιον των αστυνομικών, που του ζητούσαν επιτακτικά να παρθεί απόφαση που θα ορίζει πως οι αστυνομικοί θα πάψουν να βρίσκονται στα γήπεδα μετά την πάροδο του διμήνου.

«Πρόεδρε, εσύ ξέρεις αν σε δύο μήνες ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν ξέρουμε αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα» είπε ο υφυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, προκαλώντας την αντίδραση των συγκεντρωμένων που ζητούσαν να υπάρξει μια δέσμευση από την πλευρά του υπουργείου.

Ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Βέβαια ο υφυπουργός είχε «ξεχάσει» ότι το πρωτάθλημα δεν θα διακοπεί, αλλά οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών και ότι τα υπόλοιπα αθλήματα θα διεξάγονται με την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, άρα και αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, ο Κώστας Κατσαφάδος έκανε άλλη μια γκάφα, καθώς προανήγγειλε ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για το θέμα του χάσκι στην Αράχωβα, οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έγιναν μιας και η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, με τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτωνιών –που έχει αναλάβει την υπόθεση- να μην έχουν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα για τα αίτια του θανάτου του σκυλιού.

Κάτι που όφειλε να γνωρίζει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024