Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
OT FORUM- Μπετενιώτης: Η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου στα μη κρατικά ΑΕΙ

OT FORUM- Μπετενιώτης: Η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου στα μη κρατικά ΑΕΙ

Προϋπόθεση είναι να τεθούν υψηλά κριτήρια για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ανέφερε μιλώντας στο ΟΤ FORUM ο κ. Μπετενιώτης

Αισιόδοξος ότι και η Ελλάδα μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, εμφανίστηκε μιλώντας στο OT FORUM ο επίκουρος καθηγητής και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Μανώλης Μπετενιώτης.

Ο κ. Μπετενιώτης τόνισε ότι η πορεία της Κύπρου, «η διαδρομή για την επιτυχή λειτουργία, είχε να κάνει με όλα τα κόμματα. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα κορυφαία περιφερειακά πανεπιστήμια, που εδραιώθηκε επι Χριστόφια και με απόλυτη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων και για αυτό πέτυχε. Η Κύπρος, πλέον, είναι ένα πρότυπο μη κρατικών πανεπιστήμιων, ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο, με πολλούς φοιτητές.

Ο κ.Μπετενιώτης πάντως, επισήμανε ότι για τη δημιουργία μη κρατικών πανεπιστημίων βασική προυπόθεση είναι να μπουν υψηλά ακαδημαϊκά κριτήρια. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Στη Νομική Σχολή του πανεπιστημίου έχουμε υποχρεωτική παρακολούθηση με εικονικές δίκες και άλλες δραστηριότητες ώστε ο φοιτητής μας να είναι έτοιμος λειτουργός της Δικαιοσύνης. Δείτε τη γίνεται στην Ελλάδα και θα δείτε τη διαφορά».

Παράρτημα στην Ελλάδα

«Η Νομική Σχολή του πανεπιστημίου, είναι ελληνικής κατεύθυνσης δικαίου και βρίσκεται τέταρτη στη σειρά μετα τη Νομική του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ και του Δημοκρίτειου (ΔΠΘ), είπε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επίσης, πρόσθεσε, «η Ιατρική Σχολή βρίσκεται στην πρωτοπορία και από το 2022 έχει δημιουργήσει παράρτημα Ιατρικής στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, από τις κορυφαίες σχολές παγκόσμια.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημιουργία παραρτήματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Ελλάδα, ο κ.Μπετενιώτης υπογράμμισε ότι υπάρχει η εμπειρία αλλά όπως είπε «περιμένουμε να δούμε το πλαίσιο ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση για την ίδρυση τμήματος στην Ελλάδα. Πέρα από τη Νομική και την Ιατρική Σχολή, που είναι από τις κορυφαίες, και οι άλλες σχολές του πανεπιστημίου μας είναι πρωτοποριακές».

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024