Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πιερρακάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Ακόμα και η Βόρεια Κορέα έχει ιδιωτικό πανεπιστήμιο»

Πιερρακάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: «Ακόμα και η Βόρεια Κορέα έχει ιδιωτικό πανεπιστήμιο»

«Εκκρεμεί να πειστεί η ελληνική αντιπολίτευση»

Στο πλαίσιο της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου, που προβλέπει την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών μεταξύ Ανωτάτων και Ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και άλλων εγκεκριμένων ιδρυμάτων, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε και για το θέμα της ίδρυσης των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός τόνισε ότι ακόμα και η Βόρεια Κορέα έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Ιδεολογικές αντιθέσεις»

«Η συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει έναν καφκικό χαρακτήρα. Δεν είναι η κύρια στρατηγική σε καμία περίπτωση. Σας προκαλώ να ανοίξετε τα κινητά σας και να γκουγκλάρετε. Η Κίνα, που διοικείται από κομμουνιστικό καθεστώς, έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια, το ίδιο και το Βιετνάμ», και συνέχισε: «αυτό που λέγαμε ως ανέκδοτο στις παρέες ότι μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Κορέα δεν έχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενημερώνω το σώμα πως η Βόρεια Κορέα έχει μη κρατικό, ιδιωτικό πανεπιστήμιο! Αλλά εμείς ακόμα έχουμε ιδεολογικές αντιθέσεις…», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας.

Στη συνέχεια για τη διακρατική συμφωνία με την Κύπρο, ο υπουργός ανέφερε πως «η καλύτερη καλή πρακτική που μπορούμε να υιοθετήσουμε από την Κύπρο είναι να μην χρειάζεται να σκηνοθετούμε περιττές διαφωνίες όταν πρόκειται για την πολιτική μας για την παιδεία. Τα πράγματα έχουν ωριμάσει και πρέπει να πατήσουμε γκάζι και όχι φρένο στην Παιδεία», καλώντας όλα τα κόμματα να επιδείξουν ανοιχτό πνεύμα. Μάλιστα, επικαλέστηκε το παράδειγμα της Κύπρου, όπου το ΑΚΕΛ και το ΔΗΣΥ, τα δυο εκ διαμέτρου αντίθετα κόμματα, συμφώνησαν για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024