Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς να κερδίσεις τη δημαρχία της Ν.Υόρκης έχοντας στη πλάτη 11 κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Πώς να κερδίσεις τη δημαρχία της Ν.Υόρκης έχοντας στη πλάτη 11 κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Μετά από την πτώση του 2021 κατάφερε, ύστερα από δύο χρόνια, να κάνει το come back, παρά τις νομικές του περιπέτειες με γυναίκες.

Με τους 6 στους 10 Νεοϋορκέζους να αποδοκιμάζουν τον δήμαρχο Έρικ Άνταμς, που φέρεται να εμπλέκεται σε σειρά σκανδάλων, διευκολύνεται εξαιρετικά το έργο για τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Το τοπίο είναι τόσο ευνοϊκό ακόμα και για τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, του οποίο του ιστορικό είναι το λιγότερο θολό.

Ο Κουόμο ήταν κάποτε το ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος, ακόμη και πιθανός υποψήφιος για την προεδρία το 2020. Δεδομένου του αμερικανικού νεποτισμού, ο Κουόμο, γιος ενός δημοφιλούς πρώην κυβερνήτη και πρώην υπουργού της κυβέρνησης Κλίντον και πρώην σύζυγος μιας Κένεντι, είχε μια λαμπρή καριέρα μπροστά του.

Ειδικά στα πρώτα στάδια της πανδημίας του κορονοϊού είχε κάνει αίσθηση στους φιλελεύθερους κύκλους.

Ωστόσο, σχεδόν μόλις ανέτειλε το άστρο του, έπεσε γρήγορα καθώς στις αρχές του 2021 άρχισαν να πληθαίνουν οι κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, με πολλούς συμμάχους να τον εγκαταλείπουν ζητώντας τη παραίτησή του.

Οι κατηγορίες και τα περίεργα αγγίγματα

Την αρχή έκανε τον Δεκέμβριο του 2020 η πρώην βοηθός του Lindsey Boylan, κατηγορώντας τον με μια σειρά από tweets για σεξουαλική παρενόχληση και δημιουργία τοξικού περιβάλλοντος. Όπως αναφέρθηκε στους New York Times η Boylan κατηγόρησε τον Κουόμο για σεξουαλική παρενόχληση και «περιέγραψε αρκετά χρόνια άβολων αλληλεπιδράσεων». Υποστήριξε επίσης ότι την «είχε συγκρίνει με μια πρώην φίλη της και της ζήτησε να παίξουν στριπ πόκερ». Ο Κουόμο αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Brittany Commisso

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, η Σάρλοτ Μπένετ, μια άλλη βοηθός και σύμβουλος πολιτικής υγείας του Κουόμο, τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, η οποία περιελάμβανε ερωτήσεις σχετικά με τη σεξουαλική της ζωή.

Στις αρχές Μαρτίου 2021, ένα τρίτο πρόσωπο, η Άννα Ρουτς, μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα είπε ότι όταν μιλούσαν σε μια γαμήλια δεξίωση, ο Κουόμο της έβαλε χέρι στη πλάτη, που το απομάκρυνε η ίδια και ότι μετά έβαλε τα χέρια του στα μάγουλα του προσώπου της, ρωτώντας τη αν μπορούσε να τη φιλήσει. Η σκηνή αποθανατίστηκε από φωτογράφο.

Η Ana Liss θα ήταν η τρίτη πρώην βοηθός του που στις 6 Μαρτίου 2021, θα τον κατηγορούσε για σεξουαλική παρενόχληση. Η ίδια είπε ότι ο Κουόμο την αποκάλεσε «αγαπημένη», την άγγιξε στο κάτω μέρος της πλάτης της ενώ βρίσκονταν σε μια δεξίωση και επίσης μια φορά της φίλησε το χέρι αφού σηκώθηκε από το γραφείο της.

Ο πρώην κυβερνήτης αγκαλιάζει την Άννα Ρουτς

Την ίδια στιγμή η πρώην βοηθός Τύπου του Κουόμο Κάρεν Χίντον είπε ότι το 2000, ο Κουόμο, ενώ συναντήθηκε μαζί της σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Καλιφόρνια, την αγκάλιασε με ακατάλληλο και ανήθικο τρόπο.

Πάλι τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς αναφέρθηκε ότι η Brittany Commisso μέλος του προσωπικού του Εκτελεστικού Επιμελητηρίου του κυβερνήτη είχε κατηγορήσει τον Κουόμο για ακατάλληλο άγγιγμα. Ο Τύπος σημείωσε ότι ο Κουόμο την κάλεσε στην έπαυλή του και την χάιδεψε κάτω από τη μπλούζα της, κάτι που αρνήθηκε ο Κουόμο.

Στις 12 Μαρτίου, η Kaitlin -της οποίας δεν αναφέρθηκε το επιθετο-, η οποία εργαζόταν στο παρελθόν για το γραφείο του κυβερνήτη, ισχυρίστηκε ότι ο Κουόμο την είχε κάνει να νιώθει άβολα σε διάφορες καταστάσεις, με τα σχόλια, τις ερωτήσεις και τις εισβολές στον προσωπικό της χώρο. Ωστόσο, δεν ισχυρίστηκε ακατάλληλα αγγίγματα ή ρητές σεξουαλικές προτάσεις.

Σάρλοτ Μπένετ

Στις 12 Μαρτίου, η Τζέσικα Μπέικμαν που εργαζόταν για τον ιστότοπο Politico New York, έγραψε ότι ο Κουόμο την είχε αγγίξει στα χέρια, στους ώμους, στην πλάτη και στη μέση της το 2012 και έβαλε το χέρι του γύρω από την πλάτη της και το χέρι του στη μέση της, ποζάροντας για μια φωτογραφία σε ένα γιορτινό πάρτι το 2014. Έγραψε για το περιστατικό: «Κρατώντας το χέρι του πάνω μου καθώς έστριψα για να φύγω από κοντά του, ο κυβερνήτης γύρισε το σώμα μου για να κοιτάξει σε διαφορετική κατεύθυνση για άλλη μια φωτογραφία. Δεν άφησε ποτέ το χέρι μου».

Στις 18 Μαρτίου, έκανε την εμφάνισή της η Βάλερι Μπάουμαν, δημοσιογράφος του Bloomberg, η οποία σε ένα tweet δήλωσε ότι από το 2007 έως το 2010, υπήρξε μια περίοδος «αχαλίνωτου σεξισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης». Ο Κουόμο φέρεται να την έκανε να νιώθει άβολα με το φλερτ και την ιδιαίτερη οπτική επαφή.

Την επόμενη μέρα, στις 19 Μαρτίου, η Alyssa McGrath, υποστήριξε στους New York Times ότι ο Κουόμο παρακολουθούσε χρόνια βοηθούς όπως εκείνη, σχολιάζοντας τις εμφανίσεις τους με τρόπο που η McGrath θεωρούσε ακατάλληλο.

H Sherry Vill περιγράφει την άβολη σκηνή που την φίλησε ο πρώην κυβερνήτης.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου του Zoom με δικηγόρο στις 29 Μαρτίου 2021, η Σέρι Βιλ ισχυρίστηκε ότι ο Κουόμο φίλησε το μάγουλό της μπροστά στα μέλη της οικογένειας ενώ επισκεπτόταν περιοχές του Ρότσεστερ που είχαν υποστεί ζημιές από μια πλημμύρα τον Μάιο του 2017. Ο Βιλ είπε ότι το φιλί ήταν «άκρως σεξουαλικό τρόπος».

Σύμφωνα με την αναφορά του Αυγούστου 2021, ο Κουόμο συνάντησε την υπαλλήλους της εταιρείας ενέργειας, Βιρτζίνια Λιμιάτη σε μια εκδήλωση τον Μάιο του 2017, όπου άγγιξε το στήθος της με τα δάχτυλά του.

Κάνει το come back

Ενώ λοιπόν ο κυβερνήτης δήλωνε αποφασισμένος να μην παραιτηθεί παρά το μπαράζα κατηγοριών, ανακοίνωσε τελικά την παραίτησή του τον Αύγουστο του 2021, μετά από μια καταδικαστική αναφορά της γενικής εισαγγελέα της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Λετίθια Τζέιμς, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Κουόμο είχε παρενοχλήσει έντεκα γυναίκες που εργάζονταν υπό τον έλεγχο το επιτελείο επιχείρησε να εκδικηθεί μιας εξαυτών.

Βέβαια, σε ποινό επίπεδο, η τελαυταία υπόθεση που απορρίφθηκε ήταν αυτή της Λιμιάτη, στις 31 Ιανουαρίου 2022, απαλλάσσοντας ουσιαστικά τον πρώην κυβερνήτη από όλες τις ποινικές κατηγορίες.

Ωστόσο, ο Κουόμο δεν το έβαλε κάτω.  Τη στιγμή της παραίτησής του, ο Κουόμο καυχιόταν για τα 16 εκ. δολ. για την χρηματοδότηση πολεμικών επιχειρήσεων ενώ περίμενες πώς να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Στα τέλη του 2022, ξεκίνησε ένα podcast ώστε να κάνει έντονη τη παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφωνώντας τακτικά ομιλίες. Τον Μάρτιο του 2023, δημιούργησε μια ομάδα «Προοδευτικοί για το Ισραήλ» και πρόσφατα γνωμοδότησε δημόσια για την άνοδο του αντισημιτισμού μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και τον επακόλουθο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση τον Κουόμο τον βλέπει ευνοϊκά για δήμαρχο το 46% έως 36% ενώ το 22% θα τον υποστήριζε εάν απομακρυνόταν ο Άνταμς και πραγματοποιούνταν νέες εκλογές τώρα. Δημοσκόπηση του ρεπουμπλικανικού Save the Senate έδειξε ότι το 44% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων θα υποστήριζαν τον Κουόμο έναντι του Άνταμς με 24%.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024