Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιμέτωπη μ' ένα μεγάλο δίλημμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αντιμέτωπη μ’ ένα μεγάλο δίλημμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αυτό που φάνταζε αδύνατον την μέρα της κλήρωσης των ομίλων, έγινε τελικά «εφιάλτης» για τον αγγλικό σύλλογο, με τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ ν' αναπολούν τα περασμένα μεγαλεία

Η βραδιά ήταν τελικά καταστροφική για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς η αγγλική ομάδα αποκλείστηκε από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το χειρότερο μάλιστα για την Γιουνάιτεντ είναι ότι έμεινε εκτός και από το Γιουρόπα Λιγκ, τερματίζοντας στην τελευταία θέση του γκρουπ, μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπάγερν με 1-0. Στην κορυφαία διοργάνωση συνεχίζουν Βαυαροί και Κοπεγχάγη ενώ στο Γιουρόπα θα παίξει η Γαλατά.

Αυτό λοιπόν που φάνταζε αδύνατον την μέρα της κλήρωσης των ομίλων, έγινε τελικά «εφιάλτης» για τον αγγλικό σύλλογο, με τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία και ν’ αναπολούν τις εποχές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Οι οπαδοί έχουν φυσικά το δικαίωμα ν’ αναπολούν τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος, αλλά απ’ την άλλη πλευρά η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου είναι υποχρεωμένη να κοιτάξει το μέλλον.

Κι εδώ υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα για τους ιθύνοντες της αγγλικής ομάδας κι αφορά φυσικά την συνέχιση της συνεργασίας με τον Έρικ Τεν Χαγκ.

Αυτό που πρέπει πάνω απ’ όλα να σημειωθεί αφορά τις ικανότητες του Ολλανδού. Ο Τεν Χαγκ είναι καλός προπονητής κι αυτό δεν αμφισβητείται από τα αρνητικά αποτελέσματα.

Η δουλειά που έκανε άλλωστε στον Άγιαξ, πριν πάει στο Ολντ Τράφορντ, ήταν ενδεικτική των δυνατοτήτων του. Αυτή η δουλειά άλλωστε του έδωσε την ευκαιρία να καθίσει στον πάγκο ενός μεγαθήριου του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Δεν ταιριάζουν όμως όλοι με όλους κι αυτό ισχύει και για τους προπονητές και τις ομάδες. Κι εδώ είναι το δίλημμα για την διοίκηση του αγγλικού συλλόγου. Αν θα πορευτεί με τον Τεν Χαγκ στον πάγκο στηρίζοντας τον Ολλανδό τεχνικό ή αν θα αποφασίσει την απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Πολλοί ίσως να θεωρούν εύκολη την επιλογή απομάκρυνσης του Τεν Χαγκ από τον πάγκο της Γιουνάιτεντ αλλά δεν είναι.

Κι αυτό διότι για να απομακρύνει μια ομάδα τον προπονητή της θα πρέπει να έχει βρει τον αντικαταστάτη του. Κι εδώ φυσικά έχουμε να κάνουμε με ένα μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σε περίπτωση δηλαδή που η διοίκηση του αγγλικού συλλόγου αποφασίσει την απόλυση του Τεν Χαγκ, θα πρέπει να παρουσιάσει μια λύση που θα εμπνεύσει και θα δώσει ώθηση στην ομάδα.

Και τούτη την ώρα τέτοια λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα για την Μάντσεστερ.

Υπάρχει βεβαίως και ο πιο δύσκολος δρόμος για τους διοικούντες την Γιουνάιτεντ κι αυτός είναι η στήριξη στον Ολλανδό τεχνικό.

Να επιμείνει δηλαδή η αγγλική ομάδα στην εφαρμογή του πρότζεκτ με τον Τεν Χαγκ στην άκρη του πάγκου, ευελπιστώντας πως τα πράγματα θα διαφοροποιηθούν στο μέλλον.

Κι όταν λέμε στο μέλλον εννοούμε βεβαίως από την επόμενη αγωνιστική περίοδο καθώς η φετινή σεζόν μπορεί να θεωρηθεί χαμένη μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη αλλά και την αδυναμία της ομάδας να διεκδικήσει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το δίλημμα είναι ασφαλώς μεγάλο αλλά μεγάλο είναι και το πρόβλημα που καλείται να λύσει η διοίκηση της Γιουνάιτεντ, γιατί ενδεχομένως θα πρέπει να προχωρήσει και σε πιο ριζοσπαστικές αλλαγές από την απόλυση ενός προπονητή αν θέλει να ταράξει τα νερά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024