Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος είναι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού που γρονθοκόπησε διαιτητή στη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα;

Ποιος είναι ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού που γρονθοκόπησε διαιτητή στη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα;

Ο διαιτητής δέχτηκε κλωτσιές σε όλο του το σώμα ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος

Ο πρόεδρος του κορυφαίου τουρκικού ποδοσφαιρικού συλλόγου Ανκαραγκιουτσού, Φαρούκ Κότζα, συνελήφθη σήμερα Τρίτη επειδή γρονθοκόπησε έναν διαιτητή στο πρόσωπο στο τέλος του αγώνα με αντίπαλο την Ρίζεσπορ.

Το θύμα της βίαιης επίθεσης, Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ, ο οποίος πέραν της γροθιάς δέχτηκε και κλοτσιές στο σώμα, από άλλα άτομα, δήλωσε ότι ο Κότζα είχε απειλήσει τόσο τον ίδιο, όσο και συναδέρφους τους ότι θα τους σκοτώσει, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Ο Φαρούκ Κότζα με χτύπησε κάτω από το αριστερό μάτι. Έπεσα στο έδαφος και ενώ ήμουν ακόμη πεσμένος άλλα άτομα με κλώτσησαν στο πρόσωπο και σε άλλα μέρη του σώματός μου πολλές φορές. Ο Κότζα είπε σε μένα και στους συναδέλφους μου: ‘Θα σας αποτελειώσω’. Απευθυνόμενος σε μένα, είπε: ‘Θα σε σκοτώσω’» αποκάλυψε ο διαιτητής.

Το τουρκικό δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση σύλληψης προφυλάκισε επίσης άλλους δύο υπόπτους για το περιστατικό.

«Στόχος μου ήταν να τον φτύσω στο πρόσωπο»

«Το επεισόδιο αυτό εξελίχθηκε λόγω των λανθασμένων αποφάσεων και της προκλητικής συμπεριφοράς του διαιτητή. Στόχος μου ήταν να αντιδράσω λεκτικά και να τον φτύσω στο πρόσωπο», δήλωσε ο Κότζα στο δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Η ομοσπονδία δήλωσε ότι όλοι όσοι εμπλέκονται θα τιμωρηθούν αυστηρά

Η Τουρκική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (TFF) δήλωσε ότι ανέστειλε όλα τα πρωταθλήματα μετά το «επαίσχυντο» περιστατικό στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουνκ  δήλωσε ότι ο Κότζα και άλλοι δύο συνελήφθησαν επίσημα για «τραυματισμό δημόσιου λειτουργού», αφού οι εισαγγελείς πήραν καταθέσεις από αυτούς.

«Η έρευνα συνεχίζεται σχολαστικά», δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας ότι επιβλήθηκαν δικαστικοί έλεγχοι σε τρεις άλλους υπόπτους.

Η στιγμή της επίθεσης στον Μελέρ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Yilmaz Tunc δήλωσε ότι ο Koca και άλλοι δύο συνελήφθησαν επίσημα για «τραυματισμό δημόσιου λειτουργού», αφού οι εισαγγελείς πήραν καταθέσεις από αυτούς. «Η έρευνα συνεχίζεται σχολαστικά», δήλωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, προσθέτοντας ότι επιβλήθηκαν δικαστικοί έλεγχοι σε τρεις άλλους υπόπτους.

Ο Κότζα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε τον Μελέρ όταν σφύριξε το τελικό σφύριγμα μετά την ισοφάριση της Ρίζεσπορ στο 97ο λεπτό στην ισοπαλία 1-1 στο στάδιο Eryaman, όπως έδειξαν τα πλάνα.

Ο διαιτητής ήταν ξαπλωμένος σε νοσοκομειακό κρεβάτι με πρησμένο πρόσωπο και νάρθηκα στον αυχένα, έδειξαν τα πλάνα που παραχώρησε το υπουργείο.

«Δεν υπάρχει εγκεφαλική βλάβη»

«Η αιμορραγία στο αριστερό μάτι του Μελέρ άρχισε να μειώνεται» και δεν θα υπάρξει μόνιμη βλάβη, δήλωσε ο Mehmet Yorubulut, επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Acibadem.

«Το κάταγμα εκεί θα επουλωθεί σταδιακά. Δεν υπάρχει εγκεφαλική βλάβη», είπε, προσθέτοντας ότι πιθανότατα ο Μελέρ θα πάρει εξιτήριο την Τετάρτη.

Ποιος είναι ο Φαρούκ Κότζα

Ο 59χρονος Κότζα, ο οποίος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του κόμματος ΑΚΡ του σημερινού προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διετέλεσε, μάλιστα, και βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου για μια θητεία, ως εκπρόσωπος της περιφέρειας της Άγκυρας.

Στην προεδρία της Ανκαραγκιουτσού εξελέγη το 2021, όταν έλαβε 802 από τις 1.058 ψήφους στη γενική συνέλευση της ομάδας.

«Αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό» σχολίασε για το περιστατικό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το κόμμα του να ανακοινώνει ότι ο Κότζα παραπέμπεται στο πειθαρχικό όργανο με αίτημα διαγραφής. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο Αποφάσεων και Διοίκησης.

«Θα τιμωρηθούν»

Η ομοσπονδία δήλωσε ότι η Ανκαραγκιουτσού, ο πρόεδρός της, οι αξιωματούχοι του συλλόγου και όλοι όσοι είναι ένοχοι για την επίθεση στον διαιτητή θα «τιμωρηθούν με τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο».

Ο πρόεδρος της Fifa, Τζιάνι Ινφαντίνο, δήλωσε ότι τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τον αγώνα ήταν «εντελώς απαράδεκτα και δεν έχουν θέση στον αθλητισμό ή την κοινωνία μας».

«Χωρίς αξιωματούχους αγώνων δεν υπάρχει ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαιτητές στην Τουρκία επικρίνονται συχνά από τους μάνατζερ και τους προέδρους των συλλόγων για τις αποφάσεις τους, αλλά σπάνια γίνονται στόχος βίαιων επιθέσεων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024