
Κυβερνοεπίθεση άφησε εκατομμύρια Ουκρανούς χωρίς κινητό και Διαδίκτυο
To δίκτυο της εταιρείας Kyivstar παραμένει εκτός λειτουργίας το απόγευμα της Τρίτης.
Ο μεγαλύτερος πάροχος επικοινωνιών της Ουκρανίας Kyivstar έγινε την Τρίτη στόχος μεγάλης κυβερνοεπίθεσης που έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και τις συνδέσεις στο Διαδίκτυο.
Η εταιρεία, η οποία ανήκει στην ολλανδική Veon, προσπαθούσε το απόγευμα της Τρίτης να αποκαταστήσει τις υπηρεσίες της και βρισκόταν σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές.
Ρεπόρτερ του Reuters ανέφεραν ότι δεν είχαν σήμα από το δίκτυο της Kyivstar στα κινητά τουες μέχρι τις 13.15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας).
«Το σημαντικό είναι ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών δεν εθίγησαν» διαβεβαίωσε η εταιρεία, η οποία υποσχέθηκε να αποζημιώσει τους πελάτες της για τη διακοπή.
Η Kyivstar δεν διευκρίνισε ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση, σίγουρα όμως οι υποψίες θα στραφούν κατά της Ρωσίας, η οποία εξαπολύει συχνά κυβερνοεπιθέσεις κατά του Κιέβου των συμμάχων του μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Ήδη από τις πρώτες ημέρες της επίθεσης τέθηκε εκτός λειτουργίας η υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου της Viacom που χρησιμοποιούσε η κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία αργότερα στράφηκε στο Starlink του Έλον Μασκ.
- Το όνειρο για το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μοιράστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις ξένες πρεσβείες – Οι αιχμές για την κυβερνητική κωλυσιεργία
- Τα Πάθη του Χριστού του Μελ Γκίμπσον ξανά στη μεγάλη οθόνη
- Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Η δωρεάν εφαρμογή που είναι απαραίτητη για το καλοκαίρι
- «Ενθουσιασμένος και απογοητευμένος ταυτόχρονα» – Το πρώτο μήνυμα του Τζέιλεν Μπράουν μετά την ανταλλαγή
- Αν πέθαναν 32 Κουβανοί για να προστατέψουν τον Μαδούρο, φανταστείτε τι έχει να γίνει εδώ, λέει ο Ντίας – Κανέλ
- Ισπανία – Αυστρία: O Oϊαρθάμπαλ άνοιξε το σκορ για την Ισπανία (vid)




