Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Ο σκύλος όταν φοβάται, φεύγει μακριά» λέει ο Θοδωρής Τριάντης

Θεσσαλονίκη: «Ο σκύλος όταν φοβάται, φεύγει μακριά» λέει ο Θοδωρής Τριάντης

Πουθενά δεν αναφέρεται να τρομάξει σκύλος και όλη η αγέλη να επιτεθεί, τονίζει ο πρόεδρος των εκπαιδευτών σκύλων

«Ο σκύλος όταν φοβάται, όπως και ο άνθρωπος, συνήθως φεύγει μακριά από το ερέθισμα», σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλόγου Εκπαιδευτών σκύλων, Θοδωρής Τριάντης, αναφερόμενος στις αντιδράσεις των ζώων με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 50χρονης, μητέρας δύο παιδιών.

Ο κ. Τριάντης, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια και του συλλόγου αλλά και τα δικά του προσωπικά στην οικογένεια της αδικοχαμένης γυναίκας τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» είπε ότι όταν ο σκύλος «ακούει έναν θόρυβο που προκαλεί φόβο, φεύγει μακριά».

«Έχει τύχει σκυλιά άκρως φοβικά να πηδήξουν από μπαλκόνια ή να δραπετεύσουν από τα σπίτια»

«Έχει τύχει σκυλιά άκρως φοβικά να πηδήξουν από μπαλκόνια ή να δραπετεύσουν από τα σπίτια γιατί εκείνη την ώρα δεν έχουν καμία επαφή», συνέχισε ο κ. Τριάντης.

«Τώρα, να τρομάξει σκύλος με το αλυσοπρίονο, όλη η αγέλη να κάνει τρύπα και να πάει να επιτεθεί στη γυναίκα δεν ξέρω…» πρόσθεσε, αναφερόμενος στα όσα είπε ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη για τον θόρυβο που τα «ερέθισε».

«Πουθενά δεν αναφέρεται, ίσως μιλάμε για κάποια εξαίρεση, αλλά συνήθως τρομάζει, κάνει την τρύπα, φεύγει και παίρνει τα βουνά» σημείωσε ο κ. Τριάντης.

«Τα σκυλιά δείχνουν επιθετικά»

Αναφορικά με τους λόγους της τραγωδίας, ο κ. Τριάντης τονίζει ότι «αυτά τα σκυλιά δείχνουν ότι ήταν επιθετικά και ο λόγος που έγινε αυτό ήταν ότι δεν ήταν ασφαλείς στο σημείο που ήταν».

Σχετικά με το νομικό πλαίσιο, πρόσθεσε, υπάρχει συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο λέει ότι οι σκύλοι δεν μπορούν να περιφέρονται ελεύθεροι και να εισέρχονται σε ξένες περιουσίες.

Επιπλέον τόνισε πως πρέπει να ελεγχθεί αν είχαμε και στο παρελθόν πάλι παρόμοιες καταστάσεις, δηλαδή μια κλειστή πόρτα και τα σκυλιά να κόβουν βόλτες έξω ή αν υπάρχουν και άλλες τρύπες παρόμοιες γύρω γύρω, αλλά η τρύπα ίσως να έγινε εκείνη τη στιγμή.

Ερωτηθείς από τον δικηγόρο του ιδιοκτήτη των σκύλων, Χρήστο Πατούνα, για περιπτώσεις που σκυλιά τρέχουν πίσω από ένα π.χ. μηχανάκι, ο κ. Τριάντης τόνισε πως «κάποιος παραβιάζει τον χώρο τους και το κυνηγάνε.

«Αν είναι αγέλη, γίνεται πιο έντονο αυτό, αν είναι ένα, γίνεται λιγότερο. Ίσως αν ο οδηγός κατέβει από το μηχανάκι, να μην ασχοληθούν μαζί του. Αλλά όλα τα σκυλιά έχουν μέσα τους αυτό που λέμε θηρευτικό ένστικτο και κυνηγάνε αυτό που κινείται… μηχανάκι, παιδί με ποδήλατο, μια μπάλα» τόνισε ο κ. Τριάντης.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024