Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: «Στο μικροσκόπιο» ειδικών εκπαιδευτών τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη – Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών

Θεσσαλονίκη: «Στο μικροσκόπιο» ειδικών εκπαιδευτών τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη – Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών

Εκπαιδευτές εξετάζουν τη συμπεριφορά των τριών σκυλιών, βάρους 45 κιλών το καθένα, που επιτέθηκαν με αγριότητα στην 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας έχουν μεταφερθεί από την Κυριακή, τα τρία σκυλιά κατασπάραξαν την 50χρονη στη Νεοχωρούδα, στη Θεσσαλονίκη, με το πόρισμα για την κατάστασή τους να αναμένεται εντός ημερών.

Τα τρία σκυλιά ποιμενικού τύπου -κάθε ένα από αυτά ζυγίζει 45 κιλά- παρελήφθησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο μετά το θάνατο της άτυχης Ελισάβετ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από ειδικά κλιμάκια δεν παρουσίασαν επιθετική συμπεριφορά και με τη συνεργασία του δήμου Ωραιοκάστρου και της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ιδιωτικής εταιρείας, με κατάλληλους εκπαιδευτές, όπου και παρακολουθούνται εντατικά.

Τι περιλαμβάνει ο έλεγχος των τριών σκυλιών

Ο ιατρικός τους φάκελος έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αρμόδιων υπηρεσιών και αναμένεται η εφαρμογή ενός πολυεπίπεδου πρωτοκόλλου που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έλεγχο για τσιπάκια, εμβολιασμούς, κατάσταση υγείας, δερματικές παθήσεις και στενή παρακολούθηση.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας, οι δύο καταρτισμένοι εκπαιδευτές θα αποστείλουν το σχετικό πόρισμα στην Ελληνική Αστυνομία και στην Εισαγγελία.

Τι εκτιμούν οι Αρχές για τη θανατηφόρα επίθεση των σκυλιών

Πηγές που επικαλείται το τοπικό σάιτ εκτιμούν ότι το επικρατέστερο σενάριο πίσω από την εξαιρετικά βίαιη επίθεση των σκυλιών κατά της 50χρονης, είναι η αλληλουχία αρνητικών γεγονότων.

Για παράδειγμα, ο θόρυβος από το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιούσε ο κηπουρός για τις εργασίες στην αυλή και τα κλαδιά που κρατούσε η 50χρονη εκτιμάται ότι αναστάτωσαν τα τρία σκυλιά και σε συνδυασμό με τη φαινομενική περιθωριοποίηση -η οποία καταγγέλθηκε από τους κατοίκους της περιοχής- ήρθε η τραγική κατάληξη.

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν όλα τα σενάρια ενώ η επιστροφής των σκυλιών στον 37χρονο ιδιοκτήτη τους εναπόκειται στην κρίση της δικαιοσύνης.

Σήμερα η κηδεία της 50χρονης

Σήμερα Τρίτη  θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της 50χρονης  που έχασε τη ζωή της  μετά τη σοκαριστική επίθεση των τριών σκυλιών.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου Νεοχωρούδας.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024