Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ήρθε το αεροπορικό… Uber!

Ήρθε το αεροπορικό… Uber!

Τα ταξίδια με ιδιωτικό τζετ τύπου Uber είναι εδώ και οι πτήσεις ξεκινούν από 111 δολάρια.

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει δικό του τζετ; Πείτε αλήθεια, πάντα ονειρευόσασταν να πετάτε με ιδιωτικό αεροπλάνο.

Θα ήταν και μια ιδανική λύση να πετάτε όποτε θέλετε για όπου θέλετε δίχως λίστες αναμονής, overbooking και τράνζιτ σε άλλα ενδιάμεσα αεροδρόμια. Το να αγοράσετε το δικό σας τζετ δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Εκτός κι αν έχετε πολλά εκατομμύρια ευρώ στην άκρη.

Να καλέσετε μήπως ένα… αεροταξί; Γίνεται; Κι όμως τώρα έφτασε το… Uber της ιδιωτικής αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, η KinectAir στοχεύει να κάνει τον ουρανό πιο προσιτό στους καθημερινούς ανθρώπους. Στον ιστότοπο που ιδρύθηκε το 2019 για ιδιωτικά αεροπορικά ταξίδια στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, είναι ήδη δυνατή η κράτηση μιας προγραμματισμένης πτήσης κατόπιν αιτήματος. Με ιδιωτικό αεροπλάνο πετάς με 111 δολάρια ανά άτομο. Ένα γρήγορο ταξίδι στον (κοντινό) προορισμό της αρεσκείας σου.

«Θέλουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται για τις σύντομες πτήσεις», λέει η co-CEO Katie Buss, πρώην πιλότος του αμερικανικού στρατού και τονίζει: «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι μόνο για τους Bill Gates και Elon Musks του κόσμου. Δεν είναι φθηνό, αλλά είναι πιο προσιτό από όσο νομίζουν οι περισσότεροι. Αντί να πηγαίνουμε απλώς στη Delta, θέλουμε οι άνθρωποι να δουν πώς θα ήταν να πετάς ιδιωτικά. Είναι ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος να ταξιδεύεις».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι η εταιρεία θέλει να «φέρει την επανάσταση» στην αγορά τσάρτερ με τον ίδιο τρόπο που έκανε η Uber με τα ταξί και η Airbnb με την ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Η KinectAir λέει ότι χρησιμοποιεί ελικοφόρα αεροσκάφη που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα από τα αεριωθούμενα αεροπλάνα.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί λογισμικό υποστηριζόμενο από τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίζει τους φορείς εκμετάλλευσης ιδιωτικών αεροπλάνων ώστε να βρεθεί το κατάλληλο διαθέσιμο αεροσκάφος για την ατομική πτήση τσάρτερ, δήλωσε στο CNN ο συνδιευθύνων σύμβουλος Ben Howard.

Για να κρατήσουν τις τιμές χαμηλές, πετάνε με ελικοφόρα αεροπλάνα (με στροβιλοκινητήρα και με έμβολο κινητήρα). Και τα δύο είναι φθηνότερα στη λειτουργία από ένα κανονικό αεροπλάνο, αν και πετούν πιο αργά. Αυτή η διαφορά ταχύτητας, ωστόσο, είναι λιγότερο σημαντική σε μια πτήση μικρότερη από 500 μίλια, λέει ο Χάουαρντ, ο οποίος δηλώνει: «Αν πετάγατε με αεροπλάνο στο ίδιο μέρος, θα πληρώνατε πέντε φορές περισσότερα και θα το κάνατε λίγα λεπτά πιο γρήγορα».

Η KinectAir λέει ότι μπορεί να παρέχει ιδιωτικές θέσεις αεροπλάνων μερικές φορές φθηνότερα από τα εμπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για την ίδια διαδρομή.

Κερδίζει αφού ρυθμίζει τις πτήσεις της με επιβάτες που είναι στο πήγαινε-έλα ή που περιμένουν στο αντίστοιχο αεροδρόμιο να κάνουν την αντίθετη διαδρομή.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024