Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα νέο πάρκο τσέπης γεννήθηκε στα Άνω Πατήσια

Ένα νέο πάρκο τσέπης γεννήθηκε στα Άνω Πατήσια

Το νέο πάρκο ήδη αποδόθηκε στους δημότες.

Το παρκάκι στη συμβολή των οδών Μητσάκη και Πολυλά στα Άνω Πατήσια αναγεννήθηκε και προστέθηκε στη λίστα με τα πάρκα τσέπης που δημιούργησε ο Δήμος Αθηναίων, αξιοποιώντας μικρούς και παραμελημένους χώρους στις γειτονιές.

Στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο χώρος πρασίνου στα Άνω Πατήσια απέκτησε σύγχρονη και ελκυστική εικόνα, αναβαθμίζοντας τη γειτονιά και προσφέροντας στους κατοίκους, διέξοδο για ξεκούραση και αναψυχή.

Το έργο

Στο πάρκο έγιναν όλες οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, διαμορφώθηκαν διάδρομοι, εγκαταστάθηκε νέο σύστημα αυτόματης άρδευσης, αποκαταστάθηκε ο υφιστάμενος αστικός εξοπλισμός, αναβαθμίστηκε ο φωτισμός με led για καλύτερο φως και εξοικονόμηση ενέργειας. Επίσης, συντηρήθηκε το υφιστάμενο πράσινο, φυτεύτηκαν επιπλέον 620 νέα φυτά και θάμνοι και τοποθετήθηκε χλοοτάπητας. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση του γηπέδου που βρίσκεται κοντά στο πάρκο.

«Τα πάρκα τσέπης αποδεικνύουν ότι η καθημερινότητα σε μια γειτονιά μπορεί να αλλάξει με μικρές και έξυπνες παρεμβάσεις. Μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» βρήκαμε πολλούς συμμάχους στην προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε πράσινο, ελεύθερο, δημόσιο χώρο σχεδόν από το πουθενά. Χωρίς να επιβαρύνεται ούτε ένα ευρώ ο δημότης της Αθήνας», ανέφερε μεταξύ άλλωνσε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. ευχαριστώντας ονομαστικά όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Συνολικά μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» δημιουργήθηκαν στην Αθήνα 11 πάρκα τσέπης τα οποία βρίσκονται στις εξής γειτονιές: Κυψέλη, Κολωνό, Παγκράτι, Μεταξουργείο, Σεπόλια, Πετράλωνα, Νέο Κόσμο, Άγιο Αρτέμιο, Πατήσια και Άνω Πατήσια.

*Πηγή φωτογραφιών Δήμος Αθηναίων-Φωτογραφίες Βασίλης Λαμπίρης

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024