Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον στόχο μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

Η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον στόχο μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου

Με χρονικό ορίζοντα το 2030, η Ελλάδα θα ξεπεράσει τον στόχο κατά 23%.

Φιλόδοξους στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου θέτει η Ελλάδα  προκειμένου να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο της 23ης Συνόδου των Συμβαλλομένων Μερών (COP 23) της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Προστασία του Θαλάσσιου και Παράκτιου Περιβάλλοντος της Μεσογείου, ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ, Πέτρος Βαρελίδης, τόνισε ότι με βάση το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο της χώρας μας «η Ελλάδα θα ξεπεράσει κατά 23% τον στόχο μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που της αναλογεί για το 2030», τηρώντας τη νομοθεσία της Ε.Ε.

Δεσμευτικοί στόχοι για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον επιμερισμό προσπαθειών θέτει δεσμευτικούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τομείς που δεν καλύπτονται από το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών της ΕΕ, όπως οι μεταφορές, η γεωργία και η διαχείριση αποβλήτων.

Ανακήρυξη του 10% των εθνικών μας χωρικών υδάτων ως περιοχών απαγόρευσης της αλιείας

Στη Σύνοδο η οποία έλαβε χώρα στο Πορτορόζ της Σλοβενίας, ο κ. Βαρελίδης αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του σεβασμού της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας ως αναγκαία προϋπόθεση, προκειμένου η Μεσόγειος να είναι μια θάλασσα που ενώνει τις χώρες της περιοχής.

Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε τη δέσμευση του Έλληνα πρωθυπουργού για ανακήρυξη του 10% των εθνικών μας χωρικών υδάτων ως περιοχών απαγόρευσης της αλιείας (no-take zones) μέχρι το 2030 και επισήμανε ότι η χώρα μας, αξιοποιώντας κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έως το 2026, θα δημιουργήσει ένα καινοτόμο σύστημα για την αποτελεσματική επιτήρηση των θαλασσίων, προστατευόμενων περιοχών.

Δέσμευση για δράσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Σημειώνεται πως κατά τη Σύνοδο υιοθετήθηκε η Υπουργική Διακήρυξη, με την οποία τα Συμβαλλόμενα Μέρη επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για δράσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της τριπλής παγκόσμιας κρίσης: της κλιματικής αλλαγής, της απώλειας βιοποικιλότητας και της ρύπανσης -κυρίως από πλαστικά, με έμφαση στην απανθρακοποίηση οικονομικών τομέων, που σχετίζονται με τον θαλάσσιο χώρο.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024