Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στα λευκά ντύθηκε η Εύβοια - Ποιες περιοχές ξύπνησαν με χιόνια

Στα λευκά ντύθηκε η Εύβοια – Ποιες περιοχές ξύπνησαν με χιόνια

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Εύβοιας

Οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών έντυσαν στα λευκά τις ορεινές περιοχές της Εύβοιας. Τα ξημερώματα της Κυριακής το έστρωσε μέχρι τα 900 μέτρα στην κεντρική Εύβοια, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές με υψόμετρο 750 μέτρα.

Σε ότι αφορά τις πεδινές περιοχές, η θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 9 με 11 βαθμούς. Τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στην κεντρική και νότια Εύβοια, ενώ ίσως υπάρξει και παράταση των ακραίων καιρικών φαινομένων τις επόμενες ημέρες.

Στα λευκά ντύθηκε Δίρφυς και Αμπουδιώτισσα

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στη Δίρφυς και μετά ακολούθησαν και τα ορεινά της Ερέτριας με το βουνό της Αμπουδιώτισσας στη Σέτα να δέχεται τις πρώτες νιφάδες του χιονιού. Το πρωί της Κυριακής πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε προς τα βουνά για να βγάλει τις πρώτες φωτογραφίες με το χιόνι.

Στην συνέχεια, θα ακολουθήσουν χιονοπτώσεις μέτριας έντασης μέχρι τα ξημερώματα από τα 1.100-1.2000μ. και πάνω, ενώ το βράδυ θα χιονίζει από τα 1.300-1.400μ. και πάνω. Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι.

Το έστρωσε στα βουνά της Εύβοιας

Το έστρωσε στα ορεινά της Εύβοιας

Τι δείχνουν τα μερομήνια για το 2024

Χαμηλές θερμοκρασίες χαρακτηρίζουν τον Ιανουάριο τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνεια. Δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται, ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες, ενώ αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Στα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024